Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν τολμήσετε μια ρινοπλαστική!

Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Ανδρεανίδης απαντά σε κάθε απορία σας.

Όλα όσα μας ρωτάτε για τις τεχνικές στην πλαστική χειρουργική, αλλά και για κάθε είδους απορία γύρω από τον κόσμο της ομορφιάς βρίσκουν την απάντησή τους με τη συνεργασία του πλαστικού χειρουργού και  Διευθυντή του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Αθηνών, Γιώργου Ανδρεανίδη.
"Σκέφτομαι να κάνω πλαστική στη μύτη και θα ήθελα να γνωρίζω αν θα έχω μελανιές, αν πονάει η επέμβαση και πότε θα μπορώ να γυρίσω στη δουλειά μου ". Αρετή, Τ. Ο γιατρός Γιώργος Ανδρεανίδης μας ενημερώνει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρινοπλαστική πριν την τολμήσουμε! «Η ρινοπλαστική ή πλαστική μύτης, είναι μία από τις πιο αρχαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που έχει εξελιχθεί σε επέμβαση ρουτίνας χάρη στις νέες τεχνολογίες. Η επέμβαση αυτή αποβλέπει στο να διορθώσει το σχήμα της μύτης, είτε αυτό οφείλεται σε εκ γενετής λόγους, είτε έχει προκύψει μετά από κάποιο ατύχημα ή αποτυχημένη εγχείριση, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα  και τη λειτουργικότητα στο αναπνευστικό σύστημα.
Χάρη στις νέες τεχνολογίες, μπορεί να γίνει αναμόρφωση της μύτης, μείωση του μεγέθους αυτής, αφαίρεση του οστικού ύβου ή λέπτυνση της άκρης της μύτης. Η επέμβαση πραγματοποιείται με ανοιχτό ή με κλειστό τρόπο. Με την διόρθωση του σχήματος της μύτης αλλάζει ριζικά η γενική όψη του προσώπου, γλυκαίνουν οι γραμμές του και η έκφραση μας. Το πρόσωπο γίνεται πιο όμορφο και εκφραστικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθει ο ασθενής μια ψυχολογική αρμονία και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του. 
 Διαδικασία
Μετά την λεπτομερή εξέταση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης και του εσωτερικού της σχήματος, καθορισμό του αναπνευστικού συστήματος, προτείνεται η πιο κατάλληλη μέθοδος της ρινοπλαστικής. Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχτεί η σωστή μέθοδος και η τεχνική της επεμβάσεως και μόνο ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο ρινοπλαστικής.
Διάρκεια Επέμβασης 
* 1 ώρα & 15 λεπτά για κλειστή ρινοπλαστική
* Από 1 ώρα & 30 λεπτά για ανοιχτή ρινοπλαστική (open rhinoplasty) ανάλογα το πρόβλημα (τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως στα σύνθετα προβλήματα – ατυχήματα).
Μετεγχειρητική πρόοδος
Ανάλογα με το πώς νιώθει ο ασθενής μπορεί να παραμείνει μια νύχτα στο νοσοκομείο ή να επιστρέψει στο σπίτι μετά από κάποιες ώρες. Είναι απαραίτητο να
φοράει ειδικό νάρθηκα με γύψο στη μύτη για 5-7 μέρες, για να αποφευχθούν τυχόν ακούσιοι τραυματισμοί. Tα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν αφαιρούνται. Μώλωπες στην περιοχή των ματιών μπορεί να εμφανιστούν για περίπου μία εβδομάδα. Αν ο ασθενής τις δύο πρώτες μέρες έχει κάποιες ενοχλήσεις αυτές αντιμετωπίζονται με παυσίπονα χάπια. Μετεγχειρητική παρακολούθηση μία φορά την εβδομάδα για δύο μήνες, και μετά κάθε 3-4 μήνες για διάστημα ενός έτους. Γενική επαναφορά στο καθημερινό σας πρόγραμμα μετά από 7-10 μέρες».


Γιώργος Ανδρεανίδης Πλαστικός Χειρουργός
Ειδικευόμενος στη Γερμανία, μετεκπαιδευμένος στη Βραζιλία
Λεωφ. Κηφισίας 94, Αμπελόκηποι
Κλείστε ραντεβού: 210 36 33 200