Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

 
 
Πυρ και μανία με τη Φώφη ο Βενιζέλος
Γράφει ο Πολιτικός 

Μεγάλη προσωπική ήττα υπέστη ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ μολονότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τη Φώφη Γεννηματά πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε casus belli.
Η συμφωνία Φώφης-Γιώργου έγινε παρασκηνιακά χωρίς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έχει ιδέα για τους σχεδιασμούς και αιφνιδίασε τον Βενιζέλο ο οποίος αισθάνεται πλέον πολιτικά πιεσμένος έχοντας δίπλα του τον Παπανδρέου που θεωρεί αποστάτη και απέναντί του την τριάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη που την Κυριακή ανακοινώνουν τη συγκρότηση του νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα απαντήσει στη Γεννηματά: Απουσιάζοντας από την αυριανή εκδήλωση στο Κάραβελ για την επανένωση του ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρεί ότι επί της ουσίας είναι μία τελετή υποδοχής του Παπανδρέου και της ομάδας του. Και την Κυριακή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ όπου όπως έχει υποσχεθεί στους συνεργάτες του θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται στην πρόεδρο του κόμματος θεωρώντας ότι τον αγνόησε επιδεικτικά την ώρα που εκείνος δεν της έχει δημιουργήσει-όπως θεωρεί- πολιτικά προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο Βενιζέλος είναι πυρ και μανία με τη Φώφη Γεννηματά διότι την κάλεσε στην πρόσφατη πολιτικοκοινωνική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Κύκλος κι εκείνη ενώ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και φωτογραφήθηκε μαζί του απέφυγε να τον προϊδεάσει για την επιστροφή Παπανδρέου.
Να σημειωθεί ότι τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που κινούνται κοντά στον Βαγγέλη Βενιζέλο με επιστολή τους θέτουν θέμα εφαρμογής των αποφάσεων του συνεδρίου και διαμαρτύρονται γιατί η πρόεδρος του κόμματος δεν τις υλοποιεί προχωρώντας όπως είχε υποσχεθεί στη συγκρότηση ενός μεγάλου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.
Τα περιθώρια για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι πολλά καθώς ακόμη κι αν ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επανεκλογής του. Συνομιλητές του Β. Βενιζέλου πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα «ο Βαγγέλης να σκεφτεί σοβαρά την προσέγγισή του με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Στην εκδήλωση του Σαββάτου του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την επανάκαμψη Παπανδρέου.
πηγη Enimerosi .gr