Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

H BΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε

 
 
 
 
 
-Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων.
-Η Βρετανία εγκαταλείπει την ενιαία αγορά.

Τα σχέδιά της για «σκληρό» Brexit παρουσίασε η Τερέζα Μέι..
Το σχέδιο της για «σκληρό» Brexit, την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσίασε η Τερέζα Μέι επισημαίνοντας κατά την έναρξη της ομιλίας της ότι ...
«φεύγουμε από την Ε.Ε αλλά δεν φεύγουμε από την Ευρώπη».

Το Brexit θα σημάνει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας. «Αυτό που προτείνω δεν μπορεί να σημάνει συμμετοχή στην ενιαία αγορά», η οποία θα μας εμπόδιζε να διαπραγματευθούμε «τις δικές μας εμπορικές συμφωνίες», πρόσθεσε παρουσιάζοντας την στρατηγική της.

Επιθυμία μου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να βγει από αυτή την περίοδο της αλλαγής πιο ισχυρό, πιο δίκαιο, πιο ενωμένο και πιο εξωστρεφές από ποτέ. Θέλω να είμαστε μια ασφαλής, ευημερούσα και ανεκτική χώρα, ένας μαγνήτης για τα ταλέντα διεθνώς. 

Πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να γίνει η Βρετανία πραγματικά παγκόσμια, ο καλύτερος φίλος και γείτονας των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και μια χώρα που μπορεί να φτάσει πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Μια χώρα που μπορεί να βγει στον κόσμο και να χτίσει σχέσεις με παλιούς φίλους αλλά και νέους συμμάχους».

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της για την έξοδο του Λονδίνου από την ευρωπαϊκή οικογένεια, η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι η χώρα της «κάτι θα δώσει και κάτι θα πάρει» από τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίες θα είναι δύσκολες. 

«Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να εμπλακούν στην διαδικασία και στο σχέδιο προς αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε η Βρετανή πρωθυπουργός.  

Η Βρετανία θα ελέγξει τον αριθμό των προσφύγων στην Ε.Ε, πρόσθεσε επίσης. Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο (και από τα δύο σώματα) για την τελική συμφωνία προς αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.