Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ

 
 
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο νέος Διευθυντής της » Εστίας» Μανώλης Κοττάκης ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από την 1η Φεβρουαρίου. Νέα Διευθύντρια Σύνταξης της Εφημερίδας αναλαμβάνει η  Μαρία Καραφυλλάκη, εκ των πλέον έμπειρων και παλαιών στελεχών της.
Ο σχεδιασμός  της νέας διευθύνσεως  περιλαμβάνει την προσθήκη νέων αρθρογράφων και την έμφαση στην ανάλυση  σε θέματα γεωπολιτικής και οικονομίας με την εθνική ματιά της ιστορικής εφημερίδας η οποία φέτος εισέρχεται αισίως στο 141ο έτος αδιάλειπτης λειτουργίας της. Έτσι δίπλα στους πεπειραμένους δημοσιογράφους, ιστορικούς και οικονομολόγους Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, Τηλέμαχο Μαράτο, Ελευθέριο Σκιαδά, Νίκο Μέρτζο, Ζάχο Χατζηφωτίου,  Σαράντο Καργάκο,  Αθανάσιο Παπανδρόπουλο, Κώστα  Χρηστίδη, Μαρία Μπαλοδήμου, Αθανάσιο Δημόπουλο κ.α. προστίθενται οι πρέσβεις Αλέξανδρος Μαλλιάς και Αλέξης Αλεξανδρής, ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Στέλιος Πέτσας, ο εκλογικός αναλυτής Πάνος Σταθόπουλος, ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Χάρβαρντ Μικέλης Χατζηγάκης, η  Πρόεδρος του τμήματος κινηματογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη, ο  δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης, ο δημοσιογράφος-ιστορικός Τίτος Αθανασιάδης κ.α.  Κάθε Σαββάτο στην »Εστία»  θα φιλοξενούνται οι στήλες  » Εδώ Κωνσταντινούπολη » και » Εδώ Βοστώνη » στις οποίες θα μεταφέρεται ο παλμός από την Τουρκία και τις ΗΠΑ ενώ ο Χρήστος Ζαμπούνης με την στήλη » ενταύθα »  θα σχολιάζει από την Δευτέρα έως την Παρασκευή  με τον μοναδικό του τρόπο αθηναϊκά και άλλα ευτράπελα. Με απόφαση της διεύθυνσης της εφημερίδας σπάει μια παράδοση ετών που δεν επέτρεπε στους συντάκτες της  να υπογράφουν τα κείμενά τους.
Στόχος της ΕΣΤΙΑΣ , η οποία ήδη διανύει τον 2ο αιώνα ζωής και ανήκει πλέον στον Όμιλο του «Δημοκρατικού Τύπου», είναι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον Τύπο,  να διευρύνει το αναγνωστικό της κοινό και να συνεχίσει να υπηρετεί πιστά την Ελληνική γλώσσα και την ποιοτική δημοσιογραφία.
πηγή enimerosi 24 gr