Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

 
 
 
Τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Σιφάκις (George Sifakiw) διόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διασύνδεσης στον Λευκό Οίκο, ένα πόστο που προοριζόταν για τον υπεύθυνο χορηγιών του νέου προέδρου, Άντονι Σκαραμούτσι.
Ο ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης δεδομένων Ideagen θα συντονίζει τις επαφές της κυβέρνησης με διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένων οργανώσεων, εταιρειών και αιρετών σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο.
Ο Τζορτζ Σιφάκις έχει ενεργή δράση στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός από τις εταιρείες  Axela και Ideagen που έχει συστήσει, ο Σιφάκις έχει αναλάβει κορυφαίες θέσεις σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς και καθήκοντα σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις, όπως προσωπάρχης της Γερουσίας.
Στο Γραφείο Δημόσιας Διασύνδεσης θα εργαστεί, επίσης, ο Άντριου ΓΙουλιάνι, γιος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και σύμμαχος του Τραμπ Ρούντι Γκιουλιάνι, στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή.
Ο 53χρονος Σκαραμούτσι, μεγαλοεπενδυτής των hedge funds, ήταν το απόλυτο φαβορί για τη θέση. Ο διορισμός του, όμως, «πάγωσε» λόγω των οικονομικών στοιχείων που έπρεπε να καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία ενόψει της ανάληψης δημόσιου καθήκοντος.
Πηγη koolnews