Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

 
 
 
 
Παρόλο που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενέκρινε την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, φαίνεται πως το προσεχές διάστημα δεν θα βρεθεί εκτός φυλακής.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι δικηγόροι του, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν διαθέτει το ποσό των 200.000 ευρώ που ορίστηκε ως εγγύηση από το δικαστήριο.


Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του κ.Τσοχατζόπουλου είναι:
καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,
απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,
απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,
μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση
υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.
Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι η απόφαση καθίσταται ανεφάρμοστη, αφού τόσα χρήματα δεν υπάρχουν. «Αν επιστρέψει στη φυλακή και αν μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο, δεν είναι τεράστια ευθύνη για όλους;», είπε ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος. Η υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησε άμεσα τη μείωση της εγγυοδοσίας, με τον εισαγγελέα και το δικαστήριο να απορρίπτουν το αίτημα.
Το δικαστήριο αποφάσισε μετά από 6 χρόνια παραμονής στη φυλακή και αλλεπάλληλες αιτήσεις την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αποφυλάκιση με οριακή πλειοψηφία 3-2.
Την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Η αρμόδια εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας, καθώς κινδυνεύει, όπως είπε, με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη.
«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.