Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Επενδύσεις Ορατότητα Μηδέν


Νέες λέξεις προσαρτίστηκαν στη καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη Δ.Ν.Τ.,  μνημόνια,  μεταρρυθμίσεις, Capital Controls,  ρυθμίσεις χρέους,  καθαρή έξοδος,  ανάπτυξη και επενδύσεις.
Όμως θα σταθούμε σε 2 λέξεις ανάπτυξη και επενδύσεις.
Δυστυχώς όλοι είμαστε πνιγμένοι στα χρέη εκτός του εξωτερικού χρέους της  Χώρας,  τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες,   ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και στα ασφαλιστικά ταμεία τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στις εφορίες έχουν συσσωρευτεί περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ,  τα οποία τα περισσότερα είναι παλαιά και δεν θα πληρωθούν ποτέ.
Επενδύσεις δεν γίνονται όσο οι φόροι,  η γραφειοκρατία και όσο οι ασφαλιστικές εισφορές αποθαρρύνουν τους επιχειρηματίες και νέους επενδυτές.

Οι νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι κυρίως επιχειρήσεις εστίασης.
Ο ρυθμός που ανοίγουν τα μπαρ,  καφέ και τα σουβλατζίδικα είναι τρομερά γρήγορος με αποτέλεσμα μετά από ένα ή δύο χρόνια να οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να σταθούμε σε στερεό έδαφος πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κύμα επενδύσεων αφού το κράτος εξασφαλίσει ένα φιλικό και επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλούς φόρους ,   ελάχιστη γραφειοκρατία και πολιτική σταθερότητα για να δημιουργηθεί ένα σταθερό κλίμα όχι μόνο για τους νέους επενδυτές αλλά και για τους καταναλωτές  και αποταμιευτές.

Μόνο τότε θα αποφασίσει ο επενδυτής να ρισκάρει και να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση,  όταν το περιβάλλον είναι ασφαλές και γόνιμο για την επένδυσή του.

Διαφορετικά ούτε ανάπτυξη ούτε νέες επιχειρήσεις ούτε νέες θέσεις εργασίας θα υπάρξουν για την Ελλάδα.

Α.Δ