Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΑΙΔΗΨΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 
 
 
 
Η μεγάλη προίκα των Λουτρών Αιδηψού είναι οι ιαματικές πηγές τους. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 80 ιαματικές πηγές που η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 28οC μέχρι 86οC . Εκτός από τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν εντός ή εκτός ξενοδοχείων με τη μορφή κανονικών λουτήρων ή πισίνας, απόκτημα για τη Λουτρόπολη αποτελεί το υδροθεραπευτήριο του Ε.Ο.Τ. το οποίο παρέχει  όλες τις δυνατότητες για λουτροθεραπεία με τις σύγχρονες τεχνικές. Πρέπει να τονίσουμε ότι  το μεγάλο αυτό συγκρότημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα του είδους του στη χώρα μας. Εκτός των κανονικών λουτήρων διαθέτει επίσης και λουτήρες ειδικών θεραπειών, λουτήρες άκρων, σκοτσέζικο ντους. Η ανοιχτή πισίνα καλύπτει τις ανάγκες της υδροθεραπείας με χαμηλό κόστος. Το φυσικοθεραπευτήριο με τα όργανα γύμνασης και ηλεκτροθεραπείας βοηθά στην άμεση και δεκτικότερη αντίδραση του οργανισμού στη λουτροθεραπεία.
Σημαντικό στολίδι  των Λουτρών της Αιδηψού είναι σήμερα το άρτι "ανακαινισθέν εκ βάθρων" Θέρμαι Σύλλα.Το κτισμένο πριν από έναν αιώνα πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα  της πόλης μετά από μία μακρόχρονη περίοδο ακμής, άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες και πέρασε αρκετά χρόνια μαρασμού και παρακμής . Στα 1988 χαρακτηρίστηκε μαζί με άλλα κτίρια διατηρητέο και έτσι οι νέοι ιδιοκτήτες του μπόρεσαν, κρατώντας ανέπαφη την εξωτερική του μορφή να κατασκευάσουν ένα μαγευτικό ξενοδοχειακό συγκρότημα υδροθεραπείας και αναζωογόνησης που αμιλλάται των καλύτερων SPA του εξωτερικού.
 Η Δημοτική Πλαζ καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να συνδυάσουν τη λουτροθεραπεία με το ευεργετικό θαλασσινό νερό.
Τέλος πέρα από το μπάνιο, στην παραλία της Αιδηψού μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στις πάρα πολλές καφετέριες και ταβέρνες που υπάρχουν.
Πηγή: Δήμος Αιδηψού
Λουτρά Αιδηψού 2017, Βόρεια Εύβοια
Δημαρχείο Λουτρών Αιδηψού, 2017
Λουτρά Αιδηψού, Β.Εύβοια
Διατηρητέο μνημείο "Το Κύμα" στα Λουτρά Αιδηψού, 2017