Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Διακοπές για ολους




Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στην Ελλάδα από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Όλα τα καταλύματα που προσφέρουν διαμονή μπορούν να συμμετέχουν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης:
Ξενοδοχεία
Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων
Ξενώνες φιλοξενίας νέων
Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)
Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες/επαύλεις (βίλες)
Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα
Ενοικιαζόμενες κατοικίες /διαμερίσματα
Προϋποθέσεις
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 και δεν είναι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιοδήποτε άλλο φορέα.
Τα κριτήρια για τους δικαιούχους είναι τα 16.000 ευρώ ως ετήσιο ατομικό εισόδημα και 28.000 ως οικογενειακό, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο
Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη. Ξεκινά στις 15 Ιουλίου 2020 και συμπληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης.
Επιδοτείται το 50% του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεων, και συνολικά 120 ευρώ ανά άτομο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, το πρόγραμμα θα εξασφαλίσει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε 250.000 δικαιούχους με ηλεκτρονική κλήρωση.
Αναρτήθηκε από Καρτερία στις 7:30 π.μ.