Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

εξώφυλλο φίλου Οκτωβρίου 2020.


 


εξώφυλλο φίλου Οκτωβρίου 2020 


 


Δεν έχει σημασία ότι γεννήθηκες άσχημος. Αν μια γυναίκα έρχεται σε συμφωνία με την ασχήμια της, καταφέρνει να κάνει ένα δώρο της φύσης (Colette)


 


Τι είναι η ομορφιά σήμερα; Τα τελευταία χρόνια, οι κλασικοί κανόνες έχουν ανατραπεί, η αισθητική τελειότητα δεν είναι πλέον η μονάδα μέτρησης, η αναφορά, επειδή η διαφορετικότητα είναι το νέο φυσιολογικό.


Τα δύο φύλα είναι ομόλογα, συγχέονται, μιλάμε για υγρό φύλου και ανδρόγυνο, στις πασαρέλες των επιδείξεων μόδας είναι μερικές φορές δύσκολο να καταλάβουμε αν αντιμετωπίζουμε ένα κορίτσι ή ένα αγόρι.


Ο τρόπος που κρίνουμε την ομορφιά έχει αλλάξει με την πολιτιστική αλλαγή που επήλθε από τις τελευταίες γενιές. Και, ως αποτέλεσμα, η ασχήμια καθαρίστηκε επίσης, τώρα θεωρείται φυσιολογικό.


Μερικές φορές, είναι επίσης αλαζονική και τα ελαττώματα, σχεδόν πάντα, μετατρέπονται σε δυνατότητες. Στο τέλος, σε αυτόν τον εικονικό κόσμο, όλοι υπόκεινται στην κρίση των άλλων και, δυστυχώς, στα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.


Αλλά η πραγματική ομορφιά δεν είναι η τεχνητή και πλαστικοποιημένη που εμφανίζεται στο Instagram, όπου με μια εφαρμογή μπορείτε να διαμορφώσετε το σώμα, να κάνετε τις ρυτίδες να εξαφανιστούν, να προσθέσετε απόντες.


Αυτός είναι ένας παράλληλος κόσμος, μερικές φορές εξωπραγματικός, που, γνωρίζουμε, συχνά δείχνει μια παραμορφωμένη εικόνα της ζωής. Πολλά σχόλια και διατριβές σχετικά με την ασχήμια ενός μοντέλου, ή για την ομορφιά της, αφήνουν ειλικρινά τον χρόνο που βρίσκουν. Κρίνουμε συνεχώς ο ένας τον άλλον, γιατί η εικόνα και το πρόσωπό μας είναι παντού.


Αλλά υπάρχουν περισσότερα, εκτός από τη φυσική όψη: μπροστά σε ένα ειρωνικό βλέμμα, μια έξυπνη συνομιλία, οποιαδήποτε ατέλεια ακυρώνεται.


Το συνεχές χτύπημα μέσων - όμορφη, άσχημη, λιπαρή, λεπτή, έχει κυτταρίτιδα, είναι ανορεξική - έχει γίνει πραγματικά αφόρητη.


«Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή»: Ο Όσκαρ Ουάιλντ το είπε πολύ περισσότερο από έναν αιώνα πριν, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο σχετικό.