Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Και τώρα τι κάνουμε


 Δεδομένη θεωρείται πλέον η παράταση του lockdown στην Αττική καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για εφησυχασμό, ούτε και για χαλάρωση.


Τον τόνο έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την... χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη όπου κατά την αναφορά του στην αύξηση των κρουσμάτων τόνισε πως «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας -πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών- να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».


Ο πρωθυπουργός πάντως εκτίμησε πως βρισκόμαστε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας καθώς αναγνώρισε πως τα μέτρα δουλεύουν και στην εξίσωση πλέον υπάρχει και ο παράγοντας του εμβολιασμού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «όπλο» το οποίο δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα.


Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορούσαν στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι και πριν τις χθεσινές ανακοινώσεις, στις οποίες για άλλη μία φορά τα κρούσματα πλησίασαν (δεν ξεπέρασαν όπως προχθές) τα 2.000 -εκ των οποίων τα 869 στην Αττική- δείχνοντας πως παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα η πανδημία είναι εδώ. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψιν πως αρκετοί είναι οι επιστήμονες πλέον που ισχυρίζονται πως ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση της καμπύλης και προβλέπουν περισσότερα