Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ελένη-Μακρή Θεοδώρου


 Πριν λίγες ημέρες ορκίστηκα βουλευτής για δεύτερη φορά. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Από τη μία, μια στιγμής χαράς και ικανοποίησης και από την άλλη το βαρύ αίσθημα ευθύνης. Στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές έχω στόχο να γυρίσω ξανά τη Φθιώτιδα και να συζητήσω με τους ανθρώπους της, νεοδημοκράτες και μη. Για τον δικό μου αγώνα, πιστεύω ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, όσο θετικό και αν το κρίνω. 

Τα τελευταία χρόνια σε πολλές πολιτικές συζητήσεις που βρέθηκα η κατάληξη ήταν η ίδια: «όλοι ίδιοι είναι». Πιθανότατα πολλές συζητήσεις να συνεχίσουν να καταλήγουν εκεί. Το τελευταίο διάστημα συμπολίτες μας ένιωσαν προδομένοι και απογοητευμένοι από την επιλογή τους στις εκλογές του 2019. Δεν τους αδικώ. Στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι χρέος μου να αποδείξω με τη στάση, το λόγο και τις πράξεις μου ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 

Στην εκλογική μάχη που πλησιάζει δεν θα συμφωνήσουμε όλες και όλοι μεταξύ μας. Ας αφήσουμε στην άκρη το μηδενισμό και τη λασπολογία και ας κάνουμε αυτές τις εκλογές μια πολιτική αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών για τη διακυβέρνηση της χώρας.