Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Αλήθεια ή θράσος;

 

Αλήθεια ή θράσος; enneanews

Αλήθεια ή θράσος;

 

Η ανεξέλεγκτη δημοσιογραφία σε συνδυασμό με την έλλειψη ηθικής διαμορφώνει την καθημερινότητα,  την οποία πολλοί επικαλούνται επιεικώς απαράδεκτη.

Επτά στους δέκα ανθρώπους ρωτήσαμε,  δεν τους αρέσει η καθημερινότητα τους.  Έχουν βαλτώσει σε μια ρουτίνα,  παύοντας να εισπράττουν τον ανάλογο θαυμασμό, σεβασμό, επικοινωνία.   Κοινώς την λεγόμενη κοινωνική συμπεριφορά που έχει αντικατασταθεί από επίδειξη νέο πλουτισμού,  αμφιλεγόμενη ηθική και ανάρμοστους τρόπους.

Αληθεύει  ότι το διαδίκτυο ήρθε με την μορφή του τζίνι,  που ότι ζητήσεις στο προσφέρει απλόχερα και από την άλλη εκπαιδεύει τα τελευταία κυρίως  15 χρόνια ανθρώπους ημιμαθής,  προάγει την ανηθικότητα και δημιουργεί πρότυπα με ανύπαρκτη παιδεία & κουλτούρα. Δεν υπάρχει μέρα που να μην σου πλασάρουν επώνυμες χθεσινές ανώνυμες,  ηθοποιοί,  παρουσιαστές, τραγουδιστές που εθεάθησαν με εντυπωσιακές εμφανίσεις για τα ψώνια τους,  την βόλτα τους,  το καφέ τους.  Και πατάς και εσύ ο περίεργος  να δεις πως είναι αυτοί οι τελοσπάντων επώνυμοι,  ντύνονται και αντί να προβληματιστείς για το πληρωμένο δημοσίευμα,  λες ..μα δεν βλέπω κάτι το extreme,  κάτι που να αξίζει το χρόνο σου να δεις. Και γεμίζει η μέρα σου με σκουπίδια και μετά περνάει η ώρα κάπως έτσι. Φτάνεις το απόγευμα κουρασμένος από την ανούσια περιήγηση στο διαδίκτυο,  την εργασία σου που κατά τους περισσοτέρους δεν σε ικανοποιεί και τραβάει η ζωή την ανηφόρα.

 Έτσι εξαντλημένος από όλη την ημέρα,  πας και κολλάς στην άλλη οθόνη του σπιτιού σου,  αλλάζοντας την οπτική από μικρή οθόνη σε μεγάλη οθόνη. Το αποτέλεσμα παραμένει ανούσιο και βαρετό. Έτσι λοιπόν διάγετε η κάθε μέρα για τον μέσο πολίτη. Εξαιρέσει ενός μικρού ποσοστού που έχει ανακαλύψει χόμπι, που δεν έχει απομακρυνθεί από τα βιβλία και από την δίνη του μιμητισμού!

Αλεξάνδρα Κ.