Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου «Μακεδών» στην Κίρρα

Μία νέα σύγχρονη εστία πολιτισμού για το δήμο Δελφών

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου «Μακεδών» στην Κοινότητα Κίρρας, η ολοκλήρωση των οποίων θα σημάνει και το τέλος της πλήρους ανακατασκευής του, αποτελώντας πλέον μία νέα και σύγχρονη εστία πολιτισμού για το Δήμο Δελφών.

Το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση ακάλυπτου χώρου κτιρίου «Μακεδών» Τ.Κ. Κίρρας»,   πραγματοποιείται μετά από προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μέσω της οποίας προκύπτει και ο τρόπος χρηματοδότησής του, προϋπολογισμού 40.100 ευρώ. Φυσικό αντικείμενό του είναι η εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου, καθώς και η εγκατάσταση φωτισμού για την ανάδειξή του.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου, το οποίο ήδη λειτουργεί ως πολιτιστικός πολυχώρος, ήρθε η ώρα της ολοκλήρωσης του περιβάλλοντα χώρου και της αισθητικής αναβάθμισής του, καθιστώντας συνολικά το ακίνητο ένα πραγματικό στολίδι, στο κέντρο της Κίρρας.

Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο, καθώς με την άψογη συνεργασία τους δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται σπουδαία έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.