Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Η Little Athens θα είναι η νέα γειτονιά του Ελληνικού.


 Η Little Athens θα είναι η νέα γειτονιά του Ελληνικού.


Πρόκειται για το νέο μεγάλο οικιστικό σχέδιο, καθώς υπερκαλύφθηκε η προσφορά για τις πρώτες οικιστικές αναπλάσεις που βγήκαν προς πώληση στο Ελληνικό, δηλαδή οικόπεδα για Βίλες, riviera Tower, the Cove Residences.

Η Little Athens θα είναι μέσα στην καρδιά του The Ellinikon, προσβάσιμη για όλους και σχεδιασμένη ώστε να παρέχει έναν σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027. Θα είναι ένας συνδυασμός κτιρίων υψηλής και χαμηλής δόμησης σχεδιασμένα τόσο από Έλληνες όσο και από διεθνείς αρχιτέκτονες. Πλεονεκτήματα της νέας γειτονιάς στο Ελληνικό θεωρούνται η κοντινή απόσταση από το πάρκο και την παραλία, καθώς και το εύρος εμπορικών καταστημάτων και δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων.

Θα κατασκευαστούν στην πρώτη φάση 1.115 διαμερίσματα (residential units) και 115 retail units (καταστήματα λιανικής σε ισόγεια κτιρίων), σε δέκα οικοδομικά τετράγωνα.

Η ανάπτυξη της νέας γειτονιάς θα περιλαμβάνει:

Park Rise με κτίρια 50 μέτρων, 12 και 8 ορόφων σχεδιασμένα από τον Δανό Bjarke Ingels. Περιλαμβάνουν 88 διαμερίσματα επιφάνειας 70 έως 350 τ.μ.

Ανάπτυξη με 7 κτίρια καταστημάτων και 156 διαμερισμάτων επιφάνειας 60 έως 300 τ.μ., με την υπογραφή της 314 Architects.

Συγκρότημα 9 κτιρίων με 79 διαμερίσματα με χαρακτηριστικό τους τα στρογγυλά μπαλκόνια, επιφάνειας 60 έως 200 τ.μ., σχεδιασμένα επίσης από το γραφείο 314 Architects,

Συγκρότημα 56 διαμερισμάτων σε σχέδια της Deda & Architects

Συγκρότημα 80 διαμερισμάτων (Tsolakis Architects)

Ήδη μέχρι σήμερα διατέθηκαν προς πώληση 30 περίπου κατοικίες, με τις τιμές να ξεκινούν από 6.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κατασκευαστικό κόστος για τη Lamda ανέρχεται σε 4.500 ευρώ ανά τετραγωνικό διαμερίσματος και οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 350.000 ευρώ.