Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αιδηψός: Ανακαλύψτε την κοσμοπολίτικη πλευρά της!



Μπορεί να έγινε γνωστή για τα ιαματικά νερά της, η πόλη της Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια είναι ο ιδανικός προορισμός για τον τουρίστα που επιζητά τις όμορφες παραλίες, ξεχωριστή ατμόσφαιρα και όμορφο περιβάλλον!

Η Αιδηψός υπήρξε γνωστή λουτρόπολη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τα Λουτρά είναι το τμήμα της πόλης που έχει αναπτυχθεί περισσότερο στο κοσμοπολίτικο θέρετρο ιαματικών λουτρών, καθώς έχει περίπου 80 πηγές ιαματικού νερού να αναβλύζουν σε διάφορα σημεία του χωριού.
Παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών καθώς συνδυάζει το όμορφο φυσικό της περιβάλλον και τα αξιοθέατα της περιοχής με τα ιαματικά λουτρά και τις περιποιήσεις spa που ανθούν στα ιαματικά λουτροθεραπευτήρια της πόλης.
Σίγουρα οι πηγές της Αιδηψού είναι ένα μεγάλο ατού, η πόλη όμως έχει πολλές ομορφιές και προσφέρει όμορφες προτάσεις για διασκέδαση και απολαυστικές διακοπές με ευχάριστες δραστηριότητες εναλλακτικού, καταδυτικού αλλά και θρησκευτικού τουρισμού.
Η πόλη της Αιδηψού είναι πολύ όμορφη με όμορφη ρυμοτομία και παλιά αρχοντικά, ενώ η φυσική της ομορφιά αναδεικνύεται με τα καταπράσινα βουνά και τη θάλασσα σε μια αρμονική συνύπαρξη.
Η παραλία της απλώνεται σε μεγάλο μήκος, κατά μήκος της οποίας βρίσκονται όμορφα εστιατόρια και καφετέριες σχεδόν πάνω στη θάλασσα, προσφέροντας πανέμορφη θέα στο γαλάζιο ορίζοντα.
Η Βόρεια Εύβοια προσφέρεται για περιηγήσεις και εξερευνήσεις καθώς έχει όμορφα χωριά όπως η Λίμνη και οι Ροβιές αλλά και πολλά αξιοθέατα, ενώ οδηγώντας στα βουνά της θα συναντήσετε εικόνες μαγευτικής φυσικής ομορφιάς.
Σε αυτό το κομμάτι της Εύβοιας θα συναντήσετε εντυπωσιακά μοναστήρια και εκκλησίες όπως η εκκλησία της Παναγίας της Λιχάδας, με όμορφη διακόσμηση και εντυπωσιακά θρησκευτικά κειμήλια.
Κάποια από τα μοναστήρια που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι του Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές, του Αγίου Γεωργίου Ηλίων και τη μονή Γαλατάκη. Όλα τα μοναστήρια έχουν εύκολη πρόσβαση και η διαδρομή προς αυτά θα σας ανταμείψει με την μαγευτική ομορφιά που η φύση ξετυλίγει απλόχερα.
Οτιδήποτε τύπο διακοπών επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε η Εύβοια έχει να προσφέρει κάτι για τον καθένα.

Είτε αναζητάτε περιπέτεια, με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, είτε ηρεμία και χαλάρωση με επισκέψεις σε μονές και μουσεία, είτε περιποίηση στα ιαματικά κέντρα της Αιδηψού, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε αυτό ζητάτε.
Περισσότερα: www.reportaz-index.gr