Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΟΛΟ ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ ΜΕ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ

 
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, έγινε αναφορά στις διμερείς σχέσεις όπως και στην σημασία του ΝΑΤΟ και της διατλαντικής συνεργασίας για την διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας, δεδομένων των απειλών και των προκλήσεων σε βάρος της κοινής ασφάλειας.
Ο Πάολο Τζεντιλόνι και ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκαν επίσης στην συνεχή προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού και στην βούληση να επιλυθεί το Μεσανατολικό, η ουκρανική κρίση, να επιτευχθεί ειρήνη στην Συρία και σταθερότητα σε όλη την βόρειο Αφρική.
Η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης, τέλος, έκανε γνωστό ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο τις λεπτομέρειες της ιταλο-λιβυκής συμφωνίας με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μεταφοράς μεταναστών και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις μεταναστευτικές ροές με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και στο δικαίωμα του ασύλου.
Πηγή: newsbeast.grTο διαβάσαμε εδώ - See more at: http://newsone.gr/kosmos/1376875-tilefoniki-epikinonia-tou-paolo-tzentiloni-me-ton-ntonalnt-tramp#sthash.F5O2Q7H3.dpuf