Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου σε μία ιδιότυπη διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συντασσόμενη με τον αγώνα των αγροτών που έχουν εδώ και ημέρες στήσει μπλόκο στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της Μελούνας.

Οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα και έβαλαν φωτιά αχυρόμπαλες, διαμαρτυρόμενοι για μία σειρά ζητημάτων που σε κάποιες περιπτώσεις είναι – όπως είπαν – κοινά με τους γεωργούς, αλλά και σε άλλες που αφορούν τους ίδιους. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, διεκόπη και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας.
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης "πέρα από τα κοινά προβλήματα που έχουμε μαζί αγρότες και κτηνοτρόφοι, υπάρχουν σοβαρά επιμέρους όπως η κατοχύρωση της φέτας, το μεγάλο θέμα με τα βοσκοτόπια, οι πληρωμές για τον καταρροϊκό πυρετό κ.α."
Οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να μάχονται στο πλευρό των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, ζητώντας από την κυβέρνηση άμεση λύση στα προβλήματά τους. Σημειώνεται πως την ερχόμενη Τρίτη η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Πηγή: onlarissa