Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

H Louis Vuitton αγοράζει την Christian Dior για 12 δισ. ευρώ

Pret-a-porter γυναικεία και ανδρικά ενδύματα, κουστούμια και τουαλέτες, όπως και οι τσάντες του Dior περνούν πλέον στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault – Η μετοχή του αγοραστή ανέβηκε 3,2%, ενώ της Dior έκανε άλμα 13%
Στα χέρια του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault περνά ο έλεγχος της Christian Dior έναντι τιμήματος 12,1 δισ. ευρώ. Το πέρασμα των δραστηριοτήτων του οίκου μόδας στην αυτοκρατορία της LVMH αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις στον χώρο της μόδας.
Η συμφωνία αποτιμά την αξία της Christian Dior στα 260 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ήτοι κατά 15% πάνω από την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας γα τη μετοχή της Dior, την οποία η οικογένεια Arnault ελέγχει ήδη σε ποσοστό 74%.
Μετά από μια σειρά σχεδιασμένων μεταβιβάσεων, η LVMH εξαγοράζει την Christian Dior Couture, που προσφέρει δημιουργίες όπως τσάντες χειρός Lady Dior, χειροποίητα κοστούμια και τουαλέτες, καθώς και pret-a-porter γυναικεία και ανδρικά ενδύματα.
Η οικογένεια Arnault κατέχει επίσης ένα μερίδιο 47% της εισηγμένης LVMH,που ήδη έχει υπό την ιδιοκτησία της τα αρώματα και τα καλλυντικά Dior χάρη σε μια συμφωνία που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’60, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίου για τη διάσωση της εταιρείας που εκείνη την εποχή αντιμετώπιζε προβλήματα.
Όπως σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της Jupiter Asset Management, Stephen Mitchell,, «η επανένωση της Christian Dior Couture με την Christian Dior Parfums, που θα τελούν πλέον υπό μια ηγεσία, θα είναι μια καλή εξέλιξη για τους μετόχους της LVMH».
Η μετοχή της τελευταίας σημείωσε άνοδο 3,2% νωρίτερα στο Παρίσι, ενώ της Dior έκανε άλμα 13%.
Οι επενδυτές της Dior μπορούν να επιλέξουν πληρωμή σε ρευστό ή μετοχές της Hermes International.
Σημειώνεται ότι η ανταλλαγή μετοχών της Hermes με μετοχές της Dior βοηθούν την οικογένεια Arnault να αποκομίσει ρευστό από μια επικερδή επένδυση χωρίς να πληρώσει φόρους για την πώληση.
πηγή:thepaper.gr