Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 
 
Πολιτικό – μιντιακός πόλεμος που δεν έχει γνωρίσει ξανά ο τόπος…
Ανοίγει ο ασκός του αιόλου με τη μεταβίβαση ποσοστού περίπου 20% του MEGA από τον Φώτη Μπόμπολα στον Ιβάν Σαββίδη… Όλες οι δυνάμεις, πολιτικές, μιντιακές, πρεσβείες, ξένα και ντόπια κέντρα είναι παραταγμένες και σε θέση μάχης!
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη πολιτικο-μιντιακή σύρραξη για τον έλεγχο των ΜΜΕ από τη μεταπολίτευση και μετά… Οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων και καναλιών δεν ήταν τίποτα, μπροστά στο τσουνάμι που έρχεται, για να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του!
Πολιτικές δυνάμεις, κόμματα, κανάλια, εκδότες, τράπεζες, παράγοντες της αγοράς… μπαίνουν σε έναν πόλεμο φθοράς που ενδέχεται να καταστρέψει ακόμη και τα ελάχιστα που έχουν μείνει όρθια μετά από εφτά χρόνια κρίσης!
Διότι δεν είναι μόνο η δυναμική είσοδος ενός νέου παίκτη στην αγορά των ΜΜΕ… ή ακόμη και του συγκεκριμένου παίκτη… Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο που έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις όπως τις αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ή από την άλλη πλευρά η ΝΔ… Είναι οι προσδοκίες, πολιτικές και προσωπικές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μελλοντικού πρωθυπουργού… Η ανάπτυξη της χώρας και τα συστατικά που θα τη συνοδεύουν… Η αναδιανομή της μιντιακής επιρροής… έως τον ανταγωνισμό, εγχώριων και ντόπιων ολιγαρχών… Μέχρι τον αριθμό των καναλιών για τις άδειες που θα προκηρυχθούν… και την αναιμική διαφημιστική πίττα.
Σε πρώτη φάση λοιπόν αναμένεται να βγουν από τα ντουλάπια οι σκελετοί!
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Όλες οι πλευρές ετοιμάζονται για έναν πόλεμο που δεν θα αφήσει κανέναν αλώβητο! Έρχονται στην επιφάνεια ξεχασμένες υποθέσεις για να φωτιστούν και να πάρουν ξανά υπόσταση.
Σε προτεραιότητα βρίσκεται η υπόθεση πρώην φυγόδικου μιντιάρχη που με τη συμμετοχή του σε διάφορα ΜΜΕ δημιούργησε σειρά σοβαρών μετοχικών προβλημάτων που έχουν σχέση με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, πόθεν έσχες κ.ά.