Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΔΑ

 
 
 
Με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν και παρατηρώντας τις αμέτρητες δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες και στα λεγόμενα social media, αλλά και στα «καθωσπρέπει», όσο γίνεται, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, κατάλαβα ότι...
οι Έλληνες ζουν σχεδόν αποκλειστικά εντός των στερεοτύπων -που τους έχουν υπαγορευτεί και ταιριάζουν με την «ιδεολογία τους» και τα ιδιοτελή συμφέροντά τους. 

Έτσι προκύπτουν και τα εξής τραγελαφικά επιφανειακά φαινόμενα: Η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα αίφνης αποκαλείται επίτηδες «η Περιστέρα» που είναι «ταγάρι» και στην καλύτερη περίπτωση «μικρή και άμυαλη», που «δεν ξέρει από ντύσιμο». Από την άλλη μεριά βεβαίως, η κυρία Μπριζίτ Μακρόν είναι προσωποποιημένη «η γαλλική φινέτσα και η σοβαρότητα». 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αρκούντως «ευγενής», δεν ξέρει όλες τις ξένες γλώσσες, και είναι περίπου «αστοιχείωτος», εν αντιθέσει με τον κ. Μακρόν που είναι εκ κατασκευής «μετρημένος και σοβαρός». Οι Γάλλοι δεν ήρθαν να επενδύσουν αλλά «να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα που ξεπουλάει η χειρότερη κυβέρνηση, όλων των εποχών» και η οποία είναι φτιαγμένη για «να διώχνει τις επενδύσεις». 

Οι επενδύσεις και η απαλλαγή του έθνους από φόρους και περιττά εργατικά κόστη των επιχειρήσεων θα γίνουν από τη Δεξιά, την οποία όλοι οι κανονικοί επενδυτές περιμένουν πως και πως για να διώξει τον Τσίπρα και να φέρει τον Άδωνι... που ξέρει από επικοινωνία (λόγω πολυετούς τηλεχουντεμπορίου), παίζει τη δημοκρατία στα δάκτυλα και έχει οπωσδήποτε φινετσάτους τρόπους και όραμα... 

Περαστικά μας.

Δημήτρης Τρίμης

efsyn.gr