Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑ



 βλέμμα στραμμένο τόσο στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό έγινε σαφές στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη...
Νίκαια.
Δεν είναι μόνο το προσφυγικό που θα μπει πολύ ψηλά στην ατζέντα από την Κουμουνδούρου, αλλά και η μεσαία τάξη που εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ πως πολύ σύντομα θα γυρίσει την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε πιο υψηλούς τόνους από ποτέ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες το βράδυ δεν έκρυψε πως η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση τελείωσε και το “πολιτικό θερμόμετρο” θα ανέβει κατακόρυφα. Με τέσσερις λέξεις ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τις προθέσεις του για το “σκληρό ροκ” που ετοιμάζει. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση:

- Ακραία συντηρητική, υποστηρίζοντας πως με τις επιχειρήσεις της αστυνομίας αναβιώνει σκοτεινές εποχές στη χώρα.

- Ακραία νεοφιλελεύθερη, που “αντέγραψε τις συνταγές του ΣΕΒ”, όπως είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως πολύ σύντομα θα φανεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη που κατάφερε να προσεγγίσει στις εκλογές. “Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έρχεται”, τόνισε με νόημα.

- Ανίκανη, χτυπώντας καμπανάκι για το προσφυγικό πως “αν η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του Βίζενγκραντ θα μας βρουν απέναντι”.

- Ξεδιάντροπη, μιλώντας για τις αλλαγές που προχώρησε η κυβέρνηση στους Ποινικούς Κώδικες.

Και για τα θεσμικά ζητήματα, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να κηρύξει τον πόλεμο στο Μαξίμου. Πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως η ΝΔ προτείνει το αδιανόητο: “Να μπορεί να εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακόμα και από μια μειοψηφία των αντιπροσώπων της εθνικής αντιπροσωπείας. Δηλαδή να εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 120 βουλευτές”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως “η πρόταση της πλειοψηφίας είναι ενδεικτική της αντίληψης που έχει για το κράτος και τους θεσμούς. Προτείνει ο ανώτατος πολιτειακός θεσμός, να είναι επί της ουσίας κομματάρχης της εκάστοτε πλειοψηφίας και του στερεί τη συνταγματική πρόβλεψη να είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος, υπεράνω των κομματικών διαφορών. Λες και τοποθετούν κάποιον διοικητή μιας ΔΕΚΟ”, συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Στο εσωκομματικό πεδίο σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός κόμματος, μαζικού, συμμετοχικού, ανοιχτού στην κοινωνία που θέλει να ενώσει τη φωνή του με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Βασικό αντικείμενο της σημερινής σύγκλησης του οργάνου είναι να ορίσει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αλλά και να κάνει μια αποτίμηση για τις προσυνεδριακές διεργασίες.

Στην ΚΟΕΑ αναμένεται να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του αντίστοιχου οργάνου της Προοδευτικής Συμμαχίας. Δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 250 άτομα και μέσα σε αυτή να βρεθούν και άλλες σημαντικές προσωπικότητες. Αναλογικά μέχρι το Συνέδριο θα “μεγαλώσει” και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που σήμερα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Σκουρλέτη αριθμεί 23 στελέχη...

newpost.gr
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ