Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

Το υπουργείο Παιδείας και τα άμεσα μέτρα

Το υπουργείο Παιδείας ανησυχεί για τα φαινόμενα βίας και αναμένεται να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
να προτίθεται να επανασυστήσει το Παρατηρητήριο κατά της βίας.

Η κ. Ζαχαράκη, προσανατολίζεται στην επανασύσταση μιας συντονιστικής ομάδας που θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του φαινομένου, και σε συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τους διευθυντές Εκπαίδευσης θα υπάρξει δραστική αντιμετώπιση και των όποιων περιστατικών αλλά και δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την πρόληψη αυτών.

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι αποφασισμένη να κινηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία με στόχο την στήριξη των ίδιων των σχολικών κοινοτήτων.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται ενημερωτική καμπάνια, ενώ η υφυπουργός παρακολουθεί το θέµα της σχολικής βίας και έχει επαφή με τα στελέχη της Εκπαίδευσης για όποια κρούσµατα εκφοβισµού προκύπτουν.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρεται στο θέμα της βοήθειας των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας ενώ είναι πρόθεσή της είναι η εισαγωγή ενότητα του σεβασμού στον άλλον στα σχολεία προκειμένου οι μαθητές μας να λαμβάνουν μια πολύπλευρη και σφαιρική μόρφωση για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων σε μια πραγματικότητα που αλλάζει , όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η υφυπουργός.

Ψυχολόγοι έχουν μπει στα Επαγγελματικά Λύκεια προκειμένου να στηρίξουν τους μαθητές αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα σχολικής βίας, διαχείρισης θυμού αλλά και από εφέτος και στα δημοτικά.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ