Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ enneanews


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά καιρούς η ανθρωπότητα βιώνει πολέμους,  εμφυλίους πολέμους,  πτωχεύσεις,  έλλειψη πολιτικής σταθερότητας,  πανδημίες, χολέρα , πανούκλα, νόσος των χοίρων, των πτηνών,  ακραία καιρικά φαινόμενα, οικονομικές κρίσεις. Και ενώ όλα δείχνουν
ότι η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχο της ανθρωπότητας αποκτώντας πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα,  σε υπολογιστές, tablet  με άμεση πρόσβαση και λύσεις σε πολλά και σε όλους. 
Η παντοδυναμία του ιντερνέτ ήρθε για να επικοινωνούμε χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να συναντηθούμε μεταξύ μας. Μας επιτρέπει να συνδιαλεγόμαστε,  να ερωτευόμαστε,  να τσακωνόμαστε νιώθοντας καλά με το ρεύμα της εποχής. Απλά με το πάτημα ενός κουμπιού είτε το skype στον υπολογιστή μας είτε την βίντεο-κλήση μέσω κινητού τηλεφώνου, tablet,  αδιαφορώντας αν χάνουμε την αίσθηση της ανθρώπινης επαφής. 

Και φυσικά όταν όλα αυτά τα ηλεκτρονικά μέσα σε εξυπηρετούν χρονικά,  διεκπεραιώνοντας μεταφορές χρημάτων για τις τραπεζικές συναλλαγές,  τις μηνιαίες αποπληρωμές προς το δημόσιο και υποχρεώσεις προς τρίτους…εκεί υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της τεχνολογίας! 
Και βεβαίως μην ξεχνάμε τον ενημερωτικό – πληροφοριακό χαρακτήρα των άμεσων ειδήσεων πραγματικών και μη  και γιατί όχι  να μην πούμε και πωλήσεων!  Κάποτε οι άνθρωποι βασίζονταν να ενημερωθούν μέσω του καθημερινού τύπου – εφημερίδα που υπέγραφαν έγκυρα, υπεύθυνα δημοσιογράφοι. Στις μέρες μας αυτό πλέον αμφισβητείτε εξ΄ ου και η φράση ‘’fake news’’.

Και εκεί που παγκόσμια ξεκινά να κλιμακώνετε η οικονομική κρίση,  έρχονται να προστεθούν και τα capital control.  Για τους νεότερους κλείσιμο των τραπεζών με μηνιαίο όριο ανάληψης μέσω κάρτας 420€, κατά συνέπεια γενικό παραλήρημα των επαγγελματιών κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών.  Παράλληλα  δεχόμαστε την έγκυρη συμβολή των ευρωπαίων παραγόντων Δ.Ν.Τ. (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να ΄΄συμμαζέψουν΄΄  την αβοήθητη Ελλάδα ώστε να ανακάμψει οικονομικά.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν τον αέναο κύκλο των 12 περίπου ετών  με απανωτά έσχατα φορολογικά μέτρα διαμορφώνοντας επιτυχή οικονομική αφαίμαξη  του ελληνικού πλούτου είτε με μορφή χρυσού είτε με αποποίηση κληρονομικών περιουσιών, αδυνατώντας να διατηρήσουν οικογενειακές παραδόσεις και περιουσίες.

Έρχεται  ‘’νομίζαμε’’ η ανάκαμψη,  έτσι ο Έλληνας αποδεχόμενος τα μετρημένα χρήματα που έχει να διαχειριστεί μηνιαία αναθαρρεί με τις δελεαστικές προτάσεις των καταστημάτων αναζητώντας να περάσει χρόνο στο σπίτι του με τελευταίας τεχνολογίας τηλεόραση πλάσμα. Βέβαια δεν φαντάστηκε ποτέ κανείς ότι θα τιμωρούνταν με αυτή την αγορά! Γιατί ο θανατηφόρος ιός επικοινωνεί με όλους μας τόσο έντονα,  τόσο δυνατά που περισσότερο τον ζήσαμε τεχνολογικά και λιγότερο ουσιαστικά!  Οι λέξεις λοιπόν για να επιβιώσουμε είναι υπακοή,   πειθαρχία..

γράφει Ελένη Αλεξιάδη