Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Λουκούμι ή αλλιώς μεράκι

Λουκούμι ή αλλιώς μεράκι ennea news


Λουκούμι ή αλλιώς μεράκι


Τι είναι αλήθεια αυτό που ξεχωρίζει ένα γλυκό από ένα άλλο γλυκό,  ένα ζαχαροπλαστείο από ένα άλλο ζαχαροπλαστείο;  Μια επιχείρηση από μια άλλη επιχείρηση;  Γιατί κάποιοι
πετυχαίνουν σε ότι και αν κάνουν; 

Σίγουρα όχι επειδή είναι ομορφότεροι ή εξυπνότεροι.  Ζωντανό παράδειγμα η φωτογραφία με τα πολύ ωραία – για τους λάτρεις – λουκούμια.  Κάποιος βλέπει τα λουκούμια,  κάποιος βλέπει τέχνη έτσι περίτεχνα και διακοσμημένα που στέκουν στη βιτρίνα εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής.  Η ιδιαίτερη προσέγγιση και μόνο αξίζει το θαυμασμό μας,  θα μπορούσαν να είναι κοσμήματα. 

Σε αυτόν το πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο και ώρα - ίσως απαγορευμένη για κάποιους  - 23:45 το βράδυ, οι περισσότεροι διασκεδάζουν,   ξεκουράζονται, κοιμούνται.  Κάποιοι όμως φορούν τη στολή εργασίας τους,  το καλύτερό τους  χαμόγελο συνοδευόμενο από ευχάριστη διάθεση,  πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.  Πελάτες που παρακινήθηκαν από αυτή την βιτρίνα,  από αυτό το θέαμα,  από όλη αυτή την ενέργεια.

Σε κάποια άλλη πόλη κάποιοι εμπορικοί δρόμοι διαμορφώνουν ωράρια,  συνταγές  χωρίς φαντασία και  χαμόγελα ίσως όχι τόσο αληθινά. Η φωτογραφία μας αποκαλύπτει  συστατικά απλά που συνθέτουν την επιτυχία για  πολλούς,  αλλά δεν εφαρμόζονται από πλην ελάχιστους.