Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Παυλόπουλος - Κουτροκόη: Λέμε «όχι» στην τρομολαγνεία λόγω κορονοϊούΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


 1

Παυλόπουλος - Κουτροκόη: Λέμε «όχι» στην τρομολαγνεία λόγω κορονοϊούΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Οι οικοδεσπότες της πρωινής εκπομπής του Open «Ωρα Ελλάδος» μιλούν για τη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, εξηγούν τον ρόλο που πρέπει να έχει η ενημέρωση στην τηλεόραση αυτές τις στιγμές

Οι οικοδεσπότες της πρωινής εκπομπής του Open «Ωρα Ελλάδος», Ακης Παυλόπουλος και Ντόρα Κουτροκόη μιλούν στο Tv Εθνος για τον ρόλο που πρέπει να έχει η ενημέρωση στην τηλεόραση αυτές τις στιγμές, αναφέρονται στη συνεργασία τους και δηλώνουν αισιόδοξοι πως σύντομα θα έρθουν ελπιδοφόρα νέα από την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.



Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος που επιτελεί η ενημέρωση στο σύνολό της στην ελληνική τηλεόραση αυτήν την περίοδο;


Ακης Παυλόπουλος: Οπως όλοι, αλλά περισσότερο εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να επιδείξουμε μεγάλη συλλογική αλλά και ατομική ευθύνη. Πρέπει να επικοινωνούμε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, να επικοινωνούμε τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και του κράτους για να αυτοπεριοριστούμε -με μέτρα που ούτως ή άλλως ανέτρεψαν την καθημερινότητά μας- και ταυτόχρονα να ισορροπήσουμε σε ένα σχοινί που είναι μεταξύ παρέας και ενημέρωσης. Να αποφύγουμε τις εύκολες υπερδραματοποιήσεις, την τρομολαγνεία, την κινδυνολογία, τη θανατολαγνεία. Επειδή ο περισσότερος κόσμος παρακολουθεί από το πρωί τηλεόραση για να ενημερωθεί, αλλά είναι και η παρέα του, πρέπει όλο αυτό να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια.


Ντόρα Κουτροκόη: Είναι μια χρυσή ευκαιρία να αποκατασταθεί το κύρος της δημοσιογραφίας. Εν προκειμένω, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λέμε στους πολίτες τη σκληρή αλήθεια. Να τους ενημερώνουμε με ακρίβεια για τα πάντα. Να έχουμε για όλα τα θέματα τους ειδικούς που θα δίνουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Πρέπει να αποφεύγουμε τη δημοσιογραφία του εντυπωσιασμού. Και επιπλέον πρέπει με κάθε τρόπο να μη δίνουμε βήμα στους πάσης φύσεως παπατζήδες που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την κρίση. Διάφορους τύπους που το παίζουν «ειδικοί». Είναι πολύ σημαντικό να φιλτράρουμε τα πρόσωπα στα οποία δίνουμε βήμα.