Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ο Έλληνας δημιουργός του πρώτου αυτόνομου οχήματος μας κάνει υπερήφανους

 




            Οι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού συνεχίζουν να δημιουργούν και να καινοτομούν.  Ο Ιωάννης Χρήστος Καρακόζης, πρωτότοκος γιος του χειρουργού θυρεοειδούς, Σταύρου Καρακόζη, είναι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στον σχεδιασμό του πρώτου αυτόνομου αυτοκινήτου. 

Πριν λίγα χρόνια τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ήταν συνώνυμα με το μέλλον της οδήγησης, όμως όλα δείχνουν ότι το μέλλον τελικά βρίσκεται στα αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό.  Φανταστείτε να μπορείτε να πάρετε τα ψώνια σας ή τη παραγγελία σας για φαγητό χωρίς να βγείτε καν από το σπίτι!  Πώς;  Εσείς θα κάθεστε στην θέση του οδηγού… που θα είναι ο καναπές σας… και θα περιμένετε να έρθει η παραγγελία σας με το αυτόνομο αυτοκίνητο!  

Το R2, όπως ονόμασε η εταιρεία Nuro το αυτόνομο όχημα, το οποίο κινείται χωρίς οδηγό, έκανε την παρθενική του εμφάνιση και κυκλοφόρησε στους δρόμους της Καλιφόρνιας, του Τέξας και της Αριζόνας με απλή παρακολούθηση από τα γραφεία της εταιρείας Nuro!  Η δοκιμή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Μπράβο στον Ιωάννη Χρήστο Καρακόζη, που με την σκληρή δουλειά και το ταλέντο του μας έκανε εξαιρετικά υπερήφανους. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα που ανατέλλει.