Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Δένδιας με βλέμμα στο μέλλον


 Σε μια συναινετική ομιλία, που καταδίκασε τις απόπειρες εκφοβισμού Ελλήνων βουλευτών αλλά και τις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να προκαλέσει ένταση, αποσπώντας έτσι το χειροκρότημα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κερκυραίος πολιτικός κατέθεσε και το πολιτικό στίγμα του, προβάλλοντας ένα μετριοπαθές, φιλελεύθερο προφίλ, με επιστέγασμα την καραμανλική θέση για το Μακεδονικό.


Κάπως έτσι κέρδισε το «credit» και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που εξήρε τη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας και απειλών κατά εκπροσώπων του ελληνικού λαού.


Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Νίκος Δένδιας -πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Β΄ Αθήνας- έδειξε την πρόθεσή του να δηλώσει ηγετικό «παρών» ως εκφραστής της μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς.


Σε μεγάλη εκδήλωση πριν από οκτώ μήνες στο «Κάραβελ», με έντονο το καραμανλικό στοιχείο, ο κ. Δένδιας μίλησε για την Κεντροδεξιά του μέλλοντος που πρέπει να γίνει και πάλι «λαϊκό κόμμα και όχι κόμμα ολιγαρχών και λαϊκιστών». Αλλος ένας «πονοκέφαλος», λοιπόν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, συν τοις άλλοις, στο περιθώριο των δημοσκοπήσεων μαζικής κατανάλωσης μαθαίνει από τις κυλιόμενες μετρήσεις της Πειραιώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω σκοπιανού παροξυσμού ανέβασε το ποσοστό συσπείρωσής του από το 40% στο 65%.


Δημοσιεύτηκε στη «Νέα Σελίδα» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.