Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.


 Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματική και ήδη ξεπέρασε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς», τόνισε η κυβερνητικής εκπρόσωπός, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης. Η ίδια τόνισε πως εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Επανέλαβε δε την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία να κάνουν το εμβόλιο.



 

Σε ερώτηση για το τι ποσοστό ανοσίας αναμένει η κυβέρνηση στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Πελώνη είπε ότι εξαρτάται από τις παραδόσεις και παραλαβές εμβολίων, σημειώνοντας ότι έως τότε υπάρχει η πεποίθηση ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, ώστε «να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες ομάδες».


Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι «δεν είναι της παρούσης» τα μέτρα για το Πάσχα, σημειώνοντας ότι όποια απόφαση ληφθεί «θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».


«Το self-test απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο», τόνισε η κ. Πελώνη, σχολιάζοντας την απόφαση για το άνοιγμα των λυκείων για δια ζώσης μαθήματα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε τη διαδικασία που θα τηρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως έγινε γνωστή χθες από την υπουργό Παιδείας.


«Περιμένουμε την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα ή το αργότερο αύριο», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.