Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Διαδίκτυο ένας ‘’φίλος’’ για όλα

 

Διαδίκτυο ένας ‘’φίλος’’ για όλα εννεα news

Διαδίκτυο ένας ‘’φίλος’’ για όλα

(Σελίδες ημερολογίου από την Άννα Κ.)

Ποια λέξη τελικά υπερίσχυσε τον τελευταίο ένα χρόνο, καραντίνα ή κορονοϊός; Ξεκινήσαμε σωστά, υπάκουα ώστε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την πανδημία, κλειστήκαμε, πειθαρχήσαμε και νικήσαμε. Νομίζεις!!! Το φθινόπωρο ήρθε για να μας θυμίσει ότι η χαλαρότητα του καλοκαιριού έχει

συνέπειες. Έτσι ανακοινώνονται τα νέα μέτρα, υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους χώρους, τηλεργασία σε πολύ μεγάλο βαθμό, απομακρυσμένη εκπαίδευση, υποχρεωτικό κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων.

Αισίως υποδέχεσαι τον Δεκέμβρη με φαβορί και σύμμαχο τον κωδικό 6 και αφού έκανες Χριστούγεννα με την οικογένειά σου μόνο - στην καλύτερη των περιπτώσεων - στην χειρότερη μόνος-η. Άλλαξες τον χρόνο στα μπαλκόνια, στις ταράτσες κατόπιν συστάσεως κερδίζοντας τα χαμηλά ποσοστά των κρουσμάτων. Βγήκες νικητής για 2η φορά, πάλι νομίζεις!!

Ήρθε και το 3ο κύμα και κρατάμε μικρό καλάθι για το 4ο. Μέσα σε όλα αυτά μην ξεχνάς πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και όχι στην κατοχή! Ναι τυχεροί, γιατί έχουμε στα πόδια μας τον κόσμο όλο. Φυσικά το διαδίκτυο!!

Τι αναζητάς στην καθημερινότητά σου; Νέα, fake news, gossip, γνωριμίες, φίλους, παιχνίδι, ταινία, φαγητό, καφέ, πληρωμή λογαριασμών, ψώνια; Τα πάντα όλα!

Και ενώ τριγύρω σου το μόνο που ακούς είναι κρούσματα, δια-σωληνωμένους, υποχρεώσεις , τεστ μοριακό, τεστ rapid, ατελείωτους καβγάδες, ομολογείς στον εαυτό σου ευτυχής που έχω το διαδίκτυο, να ξεχαστώ, να ξεδώσω, να ψωνίσω, να ανασάνω.

Βέβαια εδώ που τα λέμε, για τους περισσότερους τα ψώνια έχουν πλάκα δια ζώσης. Άλλο να το δεις, να το πιάσεις, να ταλαιπωρήσεις και λίγο την πωλήτρια και το κυριότερο να το δοκιμάσεις επάνω σου. Γιατί στο κάτω – κάτω άλλο να το φοράς και άλλο να σε φοράει. Ο πειρασμός όμως του διαδικτύου είναι ακαταμάχητος και κυρίως είναι εθισμός άλλα όχι απαραίτητα για όλους. Γιατί προβάλλονται τα προϊόντα σωστά φωτογραφημένα με δελεαστικά μοντέλα και το μάτι εύκολα εθίζετε στο μαγικό κόσμο των ωραίων εικόνων. Το έχουν πει χιλιάδες χρόνια οι Κινέζοι άλλωστε ‘’ Μια εικόνα χίλιες λέξεις’’ .

Τώρα όταν αγαπημένε-η καταναλωτή-ρια επιλέξεις την αγορά σου, βεβαιωθείς για την επιλογή σου και κάνεις προσθήκη στο καλάθι αλλά δεν μείνεις ευχαριστημένος, ας είναι καλά τα courier! Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς όλα τα site δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ποιότητες που φαντάζεσαι, ούτε στο μέγεθος που παρέλειψες να δοκιμάσεις και η τιμή τους δεν φαντάζει τόσο οικονομική όσο

διαφημίζουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλο το delivery κυρίως του φαγητού να παραβγαίνει με το παιχνίδι των προσφορών.

Από πότε το φαγητό από γευστική απόλαυση μετατράπηκε σε παιχνίδι τιμών και προσφορών; Μήπως τελικά το ζητούμενο στο διαδίκτυο δεν είναι τι διαλέγουμε αλλά τι μας προσφέρουν από ποιότητα, γεύση, επίγνωση; Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ένας γιατρός, επιλέγουμε γιατρό από το διαδίκτυο. Πόσο θα πρόσβαλλε άραγε αυτό τον Ιπποκράτη; Και τώρα με συγχωρείτε θα σας αφήσω γιατί μου χτυπάνε το κουδούνι , μάλλον είναι το courier!!