Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ναταλί Πόρτμαν


 


Ταλαντούχα ηθοποιός, κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και

ακτιβίστρια. Γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία ‘Black Swan’ για τον οποίο κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Κοντινό στην μαγευτική Νάταλι Πόρτμαν.


Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1981 στην Ιερουσαλήμ και σε νεαρή ηλικία μετακομίζει με τους γονείς της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχικά, η οικογένεια εγκαθίσταται στην Ουάσιγκτον και έπειτα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου η Πόρτμαν αποφοιτά από το Syosset High School.


Η νεαρή Πόρτμαν “ανακαλύφθηκε” από έναν ατζέντη της εταιρείας καλλυντικών Revlon, o οποίος την παρότρυνε να κυνηγήσει μια καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ. Η Πόρτμαν βρήκε το μόντελιγκ αδιάφορο και εστίασε στην υποκριτική. Σύντομα ξεκίνησε να δουλεύει με την Usdan Theatre Arts Camp συμμετέχοντας σε μια πληθώρα παραγωγών.


Το πραγματικό της όνομα είναι Νάταλι Χέρσλαγκ, όμως υιοθέτησε το πατρικό όνομα της γιαγιάς της για να προστατεύσει την οικογένεια της από τη δημοσιότητα. Το 1994 πραγματοποιεί το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την εμβληματική ταινία του Λικ Μπεσόν “Léon: The Professional”. Ο απαιτητικός ρόλος και η εξαιρετική ερμηνεία της μόλις 13χρονης Νάταλι, καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. Την επόμενη χρονιά επιστρέφει με μια ακόμη καταπληκτική ερμηνεία στο ‘Heat’ με τον Αλ Πατσίνο.