Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ιτέα μια πρόταση για το καλοκαίρι

Ιτέα μια πρόταση για το καλοκαίρι εννεα news


Ιτέα μια πρόταση για το καλοκαίρι

 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και στην έναρξη της ανεξαρτησίας της Ελλάδας στις 17 Σεπτεμβρίου το 1827. Τότε, το πρώτο ατμοκίνητο πλοίο η “Καρτερία” με οδηγό της ελληνικής ναυτικής δύναμης τον

φιλέλληνα Φρανκ Άμπνεϋ Άστιγξ, κατάφερε να βυθίσει ολόκληρη την τουρκική ναυαρχίδα. Το γεγονός έλαβε χώρα στη Σκάλα Σαλώνων, στον όρμο της Αγκάλης.


Η λαμπερή και σύγχρονη κωμόπολη της Ιτέας ξεχωρίζει για το άρτιο ρυμοτομικό σχέδιο που διαθέτει, προσφέροντας στους επισκέπτες άνεση και λειτουργικότητα. Οι γραφικές δεντροφυτεμένες πλατείες και ο παραλιακός δρόμος “Ακτή Ποσειδώνος”, ενδείκνυνται για μια βόλτα στην πόλη, που σε συνδυασμό με την καταπληκτική θέα, θα σας μείνει αξέχαστη.


Η Ιτέα, τα τελευταία χρόνια, έχει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να προσφέρει στους επισκέπτες της άριστες επιλογές διαμονής. Ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, ξενοδοχεία και κάμπινγκ περιμένουν να σας φιλοξενήσουν και να σας προσφέρουν τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.


Γραφικά ταβερνάκια, ψαροταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια στην παραλία της Ιτέας, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και μια πληθώρα γεύσεων με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και την Πελοπόννησο.


Υπάρχουν πολλές όμορφες και πεντακάθαρες αμμουδιές όπως το Τροκαντερό και το Μαϊάμι που είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες καθώς και οι πανέμορφες παραλίες του Ξενία, της Ευαγγελίστριας, Βραχάκια και Αϊ Γιάννης που θα απολαύσετε στιγμές γαλήνης και ηρεμίας. Οι παραλίες της Ιτέας, άλλες οργανωμένες πλαζ, άλλες ελεύθερες αμμουδιές θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.