Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΥΠΑΤΗ,ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ,ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ, ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.


 Ποιες παίρνουν σειρά για το 2022

 » ΥΠΑΤΗ

Στο ακίνητο λειτουργεί υδροθεραπευτήριο σε πολύ καλή κατάσταση με περίπου 100 λουτήρες σε χρήση και εξωτερική πισίνα. Εντός της έκτασης υπάρχουν τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόριο και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Το ακίνητο έχει επιφάνεια 700 στρεμμάτων εντός σχεδίου, εντός του οποίου βρίσκονται τρία ξενοδοχεία, υδροθεραπευτήριο (σε λειτουργία), εστιατόριο και άλλα κτίρια. Για το ακίνητο θα ξεκινήσουν σύντομα διαδικασίες εκπόνησης μελέτης ΕΣΧΑΔΑ, με προοπτική η διαγωνιστική διαδικασία να εκκινήσει το 2022.

» ΑΙΔΗΨΟΣ

Το ακίνητο έχει έκταση 22 στρεμμάτων. Εντός του ακινήτου υπάρχει ένα υδροθεραπευτήριο κατασκευασμένο το 1985 και ένα παλαιότερο αναγνωρισμένο ως νεότερο μνημείο (Αγιοι Ανάργυροι), με συνολική δόμηση που ανέρχεται σε 9.000 τ.μ.

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ, που θα προβλέπει την ανακαίνιση και επέκταση του νέου υδροθεραπευτηρίου με σκοπό τη ανάπτυξη συμπληρωματικών εκμεταλλεύσεων και την ανακαίνιση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου σε συνδυασμό, ενδεχομένως, και με την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5*.

Η αξιοποίηση του ακινήτου μπορεί να εκκινήσει αν υπάρξει σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

» ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ

Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 785 στρέμματα και υπό αξιοποίηση τα 420 στρέμματα. Εντός του ακινήτου βρίσκονται το ξενοδοχείο Ασκληπιός με υδροθεραπευτήριο έως πρόσφατα σε λειτουργία, ξενοδοχείο Ξενία (ανακαινισμένο), ξενοδοχείο Ασκληπιός Παλάς (εγκαταλελειμμένο). Στο ακίνητο υπάρχουν εκκρεμότητες περιβαλλοντικού και πολεοδομικού χαρακτήρα που είναι προς επίλυση, ώστε να είναι δυνατή η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.


eleftherostypos.gr







Αναρτήθηκε από την enneanews στις 3/04/2021 10:42:00 π.μ.