Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Ξενοδοχειο ΟΣΚΑΡ ...και Ουγροι επενδυτές


  Μέχρι και το ξεχασμένο εδώ και χρόνια ξενοδοχείο «Όσκαρ», που βρίσκεται κάπου κοντά στο Σταθμό Λαρίσης, ανακάλυψαν κάτι… Ούγγροι επενδυτές. Το αγόρασαν από την Εθνική Τράπεζα, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας είχε περιέλθει, θα ρίξουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ για να το ξανακάνουν επισκέψιμο και θα το ξαναρίξουν μετά από χρόνια στην «μάχη»

^^^ Αυτή η ιστορία με τα εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο (και στο παράκεντρο) της Αθήνας, που ξαφνικά γίνονται μήλο της έριδος, επειδή ανακαινίζονται και μετατρέπονται σε ξενοδοχεία από ξένα funds, στο τέλος της ημέρας μπορεί να εξελιχθεί σε φούσκα. Γιατί, πόσα ξενοδοχεία μπορεί να αντέξει το αθηναϊκό downtown; Σχεδόν κάθε γωνία έχει αποκτήσει κι ένα τετράστερο ή πεντάστερο!

### Από αυτή την ιστορία, σίγουρα κερδισμένα βγαίνουν πάντως τα ασφαλιστικά ταμεία. Που είδαν σχεδόν ό,τι ξεχασμένο κι ερημωμένο ακίνητο είχαν να μοσχοπουλιέται τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια. Και μαζί είδαν και κανένα ευρώ στα ταμεία τους. Όποιος βρεθεί στην Ομόνοια και σηκώσει το κεφάλι ψηλά, θα καταλάβει.

ΥΓ: Εμείς πάντως διαβάσαμε πρόσφατα μια έκθεση που δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη για τον πληθωρισμό των city hotels στις μεγάλες πρωτεύουσες. Αντιθέτως. Ειδικά στις μέρες μας, με τις πανδημίες, τους πολέμους, κλπ, κλπ.