Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Η Σαρλίζ Θερόν


 Σε ηλικία 13 ετών η Σαρλίζ έγινε δεκτή ως εσώκλειστη σε καλλιτεχνικό κολέγιο, θέλοντας να συνεχίσει τις σπουδές της στο μπαλέτο. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο σπίτι της, όταν ήταν 15 ετών, έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που τη στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα, όταν δέχθηκε επίθεση από αυτόν ενώ ήταν μεθυσμένος.


Στα 16 της μετακόμισε στο Μιλάνο για να εργαστεί ως μοντέλο. Δύο χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου συνέχισε το μόντελινγκ, παράλληλα με τις σπουδές της στο χορό. Ένας τραυματισμός στο γόνατο τερμάτισε τις όποιες πιθανότητές της για καριέρα στο χορό, ενώ ανεπιτυχείς ήταν και οι προσπάθειές για καριέρα στον κινηματογράφο.


Η Σαρλίζ Θερόν στην ταινία «Ο Δικηγόρος του Διαβόλου» (1997)

Η Σαρλίζ Θερόν στην ταινία «Ο Δικηγόρος του Διαβόλου» (1997)

Έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλιγουντ και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Ένας καυγάς με ένα τραπεζοϋπάλληλο για την εξαργύρωση μιας επιταγής της άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη, καθώς ένας ατζέντης που ήταν παρών στο περιστατικό εκτίμησε τα υποκριτικά της προσόντα. Ένας μικρός ρόλος στη μαύρη κωμωδία του Τζον Χέρζφελντ «Ένα λεπτό προθεσμία» («2 Days in the Valley», 1996) προσέχθηκε ιδιαίτερα και τον επόμενο χρόνο κέρδισε τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο, δίπλα στους Αλ Πατσίνο και Κιάνου Ριβς στο θρίλερ του Τέιλορ Χάκφορντ «Ο Δικηγόρος του Διαβόλου» («The Devil's Advocate», 1997).



Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/2393


© SanSimera.gr