Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Mc Donaids ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ανοίξει στη Λάρισα το εστιατόριο της πολυεθνικής αμερικανικής αλυσίδα γρήγορου φαγητού «McDonald’s». Ταυτόχρονα η εταιρεία έχει κάνει νέες κινήσεις στην αγορά με λανσάρισμα προϊόντων με τη σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Η εταιρεία επιστρέφει στη Λάρισα μετά από μια 20ετία περίπου, έχοντας μια σύντομη παρουσία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Μάλιστα μπαίνει στη θέση του πρώην «Τράβελ στοπ» το οποίο ήταν εμβληματικό για την πόλη εστιατόριο, στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Αθηνών.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο γκρεμίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και σύντομα θα εγκαινιαστεί το νέο εστιατόριο, τύπου Drive Thru της McDonald’s.

Η McDonald's ιδρύθηκε το 1940 και με εστιατόρια σε περισσότερες από 36.000 τοποθεσίες, η McDonald's απασχολεί 1,9 εκ. άτομα και σερβίρει καθημερινά περίπου 69 εκατομμύρια πελάτες σε 119 χώρες.

Στην Ελλάδα, το πρώτο εστιατόριο McDonald's άνοιξε τις πόρτες του το 1991 στην καρδιά της Αθήνας. Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 24 εστιατόρια McDonald's και 2 McCafe σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται κατά μέσο όρο περισσότερα από 450 άτομα.

Η ιδέα του πρώτου McDonald's πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι αδελφοί Richard & Maurice McDonald πρωτοσχεδίασαν την ιδέα της McDonald's το 1937. Η συνάντησή τους με τον Ray Kroc, ιδρυτή της μάρκας και τελικό ιδιοκτήτη, έδωσε μία τελείως νέα διάσταση στην ιδέα για τη μικρή επιχείρησή τους.

Tags McDonald’s McDonald’s ΕΛΛΑΔΑ    ΠΗΓΗ Eidhseiw gr