Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει 35ωρο»


 «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει 35ωρο»

Στην ερώτηση του OT FORUM, για τις ανατροπές που θα έφερνε στην εργασία μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός Εργασίας του κόμματος, αφού αναφέρθηκε στα βήματα που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και, συγκεκριμένα, «την οριοθέτηση των απολύσεων και τον έλεγχο του χρόνου εργασίας», μίλησε για το σημερινό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο και θα εφαρμόσει εάν κερδίσει τις εκλογές.

Στο πρόγραμμά μας, υπάρχουν δύο αιχμές», δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου και προσέθεσε:

«Πρώτον, την εφαρμογή πιλοτικά 35ωρου, με τη μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση μισθού, ενώ αρχικά θα υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων, με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που θα το εφαρμόσουν.

»Το δεύτερο είναι η αντιμετώπιση των επισφαλών θέσεων εργασίας».

Η Έφη Αχτσιόγλου, μάλιστα, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες, τονίζοντας πως «ο κ. Χατζηδάκης τους είπε αυτοαπασχολούμενους, ενώ η Ισπανία τους όρισε ως μισθωτούς» και λέγοντας πως είναι «ψευδέστατος» ο χαρακτηρισμός «αυτοαπασχολούμενοι».


Κατέληξε δε, πως σημαντική συνιστώσα είναι οι αξιοπρεπείς αποδοχές, σε συνδυασμό με τα άλλα δύο, ενώ σημείωσε πως αν δεν έχουμε ένα τέτοιο συνολικό πλαίσιο, η ζημιά είναι συνολική, όχι μόνο για τον εργαζόμενο, και έφερε ως παράδειγμα τον τομέα του τουρισμού, όπου υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, ακριβώς επειδή λείπει αυτό το πλαίσιο.


αποσπασμα απο in gr.