Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Σε ένδυση και υπόδηση η μείωση του τζίρου φθάνει το 40%


 Σε ένδυση και υπόδηση η μείωση του τζίρου φθάνει το 40%


Δύσκολος προμηνύεται ο προσεχής χειμώνας για τουλάχιστον μία στις δύο επιχειρήσεις, καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία.


Την εικόνα που επικρατεί στην αγορά περιέγραψε με μελανά χρώματα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο Open TV.


«Βάσει έρευνας που κάναμε, το 50% των επιχειρήσεων το προσεχές φθινόπωρο θα έχουν τεράστια χρέη. Εχουμε 800.000 καθυστερούμενους λογαριασμούς στην Εφορία. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.


Στη χειρότερη κατάσταση, όπως είπε, είναι οι επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης: «Πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουμε μείωση 15% του τζίρου, σε ένδυση και υπόδηση η μείωση του τζίρου φθάνει το 40%. Είναι λοιπόν μια πολύ δύσκολη χρονιά ».


Ο ίδιος τόνισε ότι η ίδια έρευνα έδειξε πως το 66% των Ελλήνων θα κάνει λίγες ή καθόλου διακοπές στη χώρα του, σε μια χρονιά που έχουμε ρεκόρ αφίξεων.


«Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, υπάρχει και μία αδικία. Όντως οι ξένοι κατάφεραν να πάρουν τα ξενοδοχεία σε άλλη τιμή, εδώ κι επτά μήνες, ενώ οι Έλληνες πληρώνουν τρεις φορές παραπάνω από τον μέσο Ευρωπαίο», σχολίασε.