Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Πρίγκηπες και Πριγκίπισσες χωρίς στέμμα

 

Πρίγκηπες και Πριγκίπισσες χωρίς στέμμα enneanews

Πρίγκηπες και Πριγκίπισσες χωρίς στέμμα

Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε συχνά το φαινόμενο της κληρονομικής ταυτότητας. Δηλ. τι επαγγέλλονται οι γονείς και κατά συνέπεια  τα παιδιά τους  κληρονομούν το αντίστοιχο

επάγγελμα. Πόσες φορές μας έχει τύχει σε όλους ο μπαμπάς ή η μαμά,   γιατρός, τραγουδιστής-στρια, δημοσιογράφος,  παρουσιαστής-στρια και τα παιδιά ακολουθούν κάπου κοντά σε αυτό το περιβάλλον. Και καλά να υπάρχει το χάρισμα,  το καταλαβαίνεις ότι είναι αναπόφευκτο και κοινωνικά αποδεκτό!  Έλα όμως στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο ταλέντο ή δεν διαφαίνεται κάτι ακόμη.

Γιατί τα παιδιά αυτών των προσωπικοτήτων που δεν έχουν ταυτιστεί ακόμη με κάποιο επάγγελμα,  ούτε δηλώνουν έμπειροι στο χώρο των social media μη διαθέτοντας αντικείμενο προώθησης,  εμπλέκονται στα γρανάζια της showbiz; Προσφέροντας απλόχερα λάθος πρότυπα,   λάθος παραδείγματα.

 Άρα είναι αρκετή η  παιδική τους αθωότητα και η άπειρη στάση ζωής που διαθέτουν,  για να γίνονται όλα αυτά αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την μετέπειτα πορεία της ζωής τους. Γιατί άλλη προσωπικότητα ο γονιός και άλλη το παιδί.  

Η υπερ - προστατευτικότητα είναι ελληνικό φαινόμενο, είναι κάτι σύνηθες στην χώρα μας! Και καλά  οι προβεβλημένοι γονείς λόγω επαγγέλματος μας έχουν συνηθίσει καθημερινά από αναρτήσεις και φωτογραφικά – πολλές φορές προσωπικά - θέματα προωθώντας τον εαυτό τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό.  Τα παιδιά αυτών θύτες ή θύματα;