Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Σκάρλετ Ίνγκριντ Γιόνχανσον


 Μια από τις πιο σέξι σταρ του Χόλυγουντ που έχει μαγέψει με το ταλέντο και την ομορφιά της τον κόσμο της υποκριτικής και όχι μόνο είχε χθες τα γενέθλια της. Η καλλονή με τους χιλιάδες θαυμαστές παρά τους ευάλωτους και σύνθετους χαρακτήρες που ερμηνεύει στους ρόλους της ως ηθοποιός είναι εκρηκτική και χαρακτηρίζεται από φοβερή αυτοπεποίθηση. Η ίδια σημείωσε μια αξιοζήλευτη πορεία στην καριέρα της με πολύ κόπο από την ηλικία των 8 ετών.

Πρόκειται για την Αμερικανίδα ηθοποιό, μοντέλο και τραγουδίστρια, Σκάρλετ Ίνγκριντ Γιόνχανσον, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα στις 22 Νοεμβρίου 1984, στη Νέα Υόρκη.

Ο πατέρας της, Κάρρστεν Γιόχανσον, είναι βέρος Δανός και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, γεννημένος στην Κοπεγχάγη, ενώ ο παππούς της ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Η μητέρα της, Μέλανι Σλόαν, είναι εβραϊκής καταγωγής από τη Νέα Υόρκη. Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τη Βανέσσα, που είναι ηθοποιός και τον Αντριάν, ένα δίδυμο αδερφό τον Χάντερ ο οποίος εμφανίστηκε μαζί της στην ταινία «Manny & Lo», αλλά και έναν μεγαλύτερο ετεροθαλή αδελφό, από τον πρώτο γάμο του πατέρα της.

Η Γιόχανσον μεγάλωσε με δυσκολίες και η ίδια έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή η οικογένειά της ζούσε από τα συσσίτια:

«Η οικογένειά μου συντηρούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα που μας παρείχαν φαγητό» είχε δηλώσει σε συνέντευξη της, τονίζοντας ότι «στην Αμερική, η πείνα των παιδιών είναι πραγματικό πρόβλημα που συχνά παραβλέπεται, όμως όλοι μαζί μπορούμε να το διορθώσουμε».