Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Προεκλογικός αγώνας μετ’ εμποδίων

 

Προεκλογικος αγωνας μετ’ εμποδιων, εννεαnews

Προεκλογικός αγώνας μετ’ εμποδίων

Από Νοέμβριο του 2022 μετράμε τις πρώτες δηλώσεις,  ατάκες των πολιτικών προσώπων της χώρας.  Ξεκίνησαν δειλά τις αψιμαχίες μέχρι έως ότου ήρθαν οι εορτές και αλλάξαμε αισίως χρονιά. 

Το 2023 ήρθε, ακόμη και σε επίπεδο Δήμων καλλιεργούνταν το προεκλογικό κλίμα.  Πέρασε ένας δύσκολος Ιανουάριος άνυδρος οικονομικά,   με θερμοκρασίες φθινοπώρου και όλοι να προσμένουν να ακούσουν  την περιβόητη ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.  Ως εκ τούτου οι πολιτικές

εξορμήσεις  των πολιτικών αρχηγών συνέχιζαν δίνοντας βήμα στον Φεβρουάριο.  Μετρώντας την 6η ημέρα του Φλεβάρη,  βρίσκει την Τουρκία εν μέσω σεισμών σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία. Σύσσωμη η περήφανη ΕΜΑΚ της Ελλάδας συστήνετε από τις πρώτες αποστολές να εγκλωβίσει το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα του φονικού σεισμού των 7,7 ρίχτερ. Έτσι την τραγωδία μιας χώρας έρχεται να διαδεχτεί επιτυχώς μια άλλη χώρα, η Ελλάδα για την άμεση προσφορά της, την αλληλεγγύη και ανιδιοτελή εκπροσώπηση της. Για την ακρίβεια η πολιτική ηγεσία της χώρας. Το σλόγκαν – απειλή που κυριάρχησε πριν τον φονικό σεισμό κατά τον κ. Ερντογάν πρωθυπουργό της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα ήταν ‘’θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα’’. Και η πληρωμένη απάντηση μετά τον σεισμό από τον Πρωθυπουργό ‘’και εμείς ήρθαμε νύχτα’’.   Έτσι εκεί που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φτάσει στην Λάρισα, διακρίνοντας ένα ανέλπιστα καλό κλίμα βρίσκει  το αντίπαλο δέος τον κ. Αλέξη Τσίπρα να έχει περάσει από το ιστορικό Κιλελέρ. Και  δεν προλαβαίνουν να προσμετρούν συμμετοχές και επιτυχημένες συναντήσεις έρχεται το τέλος Φεβρουαρίου να δώσει την χαριστική βολή στην άτυπη προεκλογική εκστρατεία. Η μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη που αποτέλεσε εθνική τραγωδία έκοψε το νήμα τόσων νέων ανθρώπων άδικα και τραγικά. Έτσι πάλι φρένο στις προσκείμενες πολιτικές εκλογές της χώρας.

Φτάνοντας περίπου τέλη Μαρτίου και ανακοινώνονται πρώτα οι εκλογές της γείτονας χώρας Τουρκίας,  τα σενάρια εδώ αναμένονται  για πριν ή μετά το Πάσχα.  Αφού οι αντιδράσεις μετρούσαν ακόμη αρνητικά για την κυβέρνηση ήρθε επιτέλους η ημερομηνία της 21ης Μαΐου. Μέρα εορταστική,  χαρμόσυνη που συνδυάζει μια πρωτόγνωρα ασυνήθιστη ψυχολογία τουλάχιστον για τους εορτάζοντες. Καλή ψήφο! Ιστορικά μάλλον διανύουμε την μεγαλύτερη άτυπη προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα.

Αλεξάνδρα Κ.