Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Κλεοπάτρα ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 17 ετών


 Η Κλεοπάτρα ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 17 ετών και πέθανε σε ηλικία 39 ετών. Μιλούσε 9 γλώσσες. Γνώριζε τη γλώσσα της Αρχαίας Αιγύπτου και είχε μάθει να διαβάζει ιερογλυφικά, μοναδική περίπτωση στη δυναστεία του. Εκτός από αυτό, ήξερε ελληνικά και τις γλώσσες των γεννήσεων, Εβραίους, Μέδου, Τρωγλοδύτες, Σύριους, Αιθίοπες και Άραβες.

Με αυτή τη γνώση, οποιοδήποτε βιβλίο στον κόσμο ήταν ανοιχτό για εκείνη. Εκτός από τις γλώσσες, σπούδασε γεωγραφία, ιστορία, αστρονομία, διεθνή διπλωματία, μαθηματικά, αλχημεία, ιατρική, ζωολογία, οικονομικά και άλλους κλάδους. Προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλη τη γνώση της εποχής του.

Η Κλεοπάτρα πέρασε πολύ χρόνο σε ένα είδος αρχαίου εργαστηρίου. Έγραψα μερικά έργα σχετικά με βότανα και καλλυντικά. Δυστυχώς όλα τα βιβλία του καταστράφηκαν στην πυρκαγιά της μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας το έτος 391 μΧ. Γ. Ο διάσημος φυσικός Galeno μελέτησε το έργο του και μπόρεσε να μεταγράψει μερικές από τις συνταγές που επινόησε η Κλεοπάτρα.

Μία από αυτές τις θεραπείες, που ο Galeno συνέστησε επίσης στους ασθενείς του, ήταν μια ειδική κρέμα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους καραφλούς άνδρες να ανακτήσουν τα μαλλιά τους. Τα βιβλία της Κλεοπάτρας περιλάμβαναν και beauty hacks, αλλά κανένα από αυτά δεν έφτασε ποτέ σε εμάς.

Η βασίλισσα της Αιγύπτου ενδιαφέρθηκε επίσης για τη θεραπεία βοτάνων, και χάρη στις γνώσεις της για τις γλώσσες είχε πρόσβαση σε πολυάριθμους παπύρους που χάθηκαν μέχρι σήμερα. Η επιρροή του στην επιστήμη και την ιατρική ήταν γνωστή στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού.. Σίγουρα μια μοναδική προσωπικότητα στην ανθρώπινη ιστορία

  ·   ·