Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Η alfa romeo Milano


 H Alfa Romeo αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο B-SUV της, το δεύτερο αυτοκίνητο μετά την αναγέννησή της και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό, τη Milano - η οποία υιοθετεί αυτούσια το ιταλικό στιλ της εταιρείας του Τορίνου και τον παραδοσιακό σπορ δυναμισμό των αυτοκινήτων της


Σύμφωνα με την Alfa, η Milano σχεδιάστηκε τόσο για να ικανοποιήσει τους απανταχού κλασικούς Alfisti, όσο και για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά τους. Χάρη στην υψηλή αεροδυναμική απόδοση και το χαμηλό βάρος της, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo επιτυγχάνει μέση αυτονομία 410 km στην έκδοση των 156 HP, ενώ αγγίζει τα 240 HP στην κορυφαία Veloce που διαθέτει πολλές μηχανολογικές βελτιώσεις.

Η γκάμα της Milano διαθέτει επίσης 48V υβριδική έκδοση με 136 HP και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με χειροκίνητη λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει επιλογή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και την ονομασία Q4.

Πληθωρικά δυναμική, συμπαγής σε μέγεθος και με μιλανέζικο στιλ της, η Alfa Romeo Milano είναι το πιο σπορ μοντέλο που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην κατηγορία B-SUV. Αποκαλύφθηκε σήμερα (10/4) στα ιστορικά αρχηγεία του Automobile Club Milano, σε ένα εντυπωσιακό event με διττό σκοπό: αφενός την ανάδειξη του πλέον σύγχρονου προσώπου της Alfa Romeo, αφετέρου την υπογράμμιση της ισχυρής σχέσης της μάρκας με την πόλη όπου το 1910 ιδρύθηκε και έκτοτε συνδυάζει την καινοτομία με την παράδοση.


ALFA ROMEO MEDIA

Alfa Romeo Milano ALFA ROMEO MEDIA

Με την πιο σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα του φημισμένου Centro Stile, η Milano έχει 100% γνήσιο Alfa Romeo DNA, και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Σε ένα κόμπακτ διαστάσεων αμάξωμα με μήκος 4,17 m, πλάτος 1,78 m και ύψος 1,5 m, απαντώνται όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά του “Made in Italy” σχεδιασμού, όπως η αρμονία στις αναλογίες και οι απαλές, δυναμικές γραμμές.

Χάρη στους μικρούς προβόλους, τα μυώδη φτερά και τη χαρακτηριστική «ουρά» που αποτελεί σαφή αναφορά στην Giulia TZ, οι αναλογίες της Milano αποτελούν ωδή στην απλότητα του ιταλικού στιλ. Η ισχυρή ταυτότητά της υπογραμμίζεται από ένα σύνολο κλασικών και μοντέρνων στοιχείων που συνθέτουν μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες υπογραφές στον κόσμο του αυτοκινήτου. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την υπογραφή παίζει το εμπρός μέρος, η προσωπικότητα που οποίου διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τους “3+3” ενεργούς Full LED Matrix προβολείς.

Η σπορ διάθεση είναι παρούσα και στο εσωτερικό της Milano, όπου ξεχωρίζει η προσοχή στην λεπτομέρεια, τα κορυφαίας ποιότητας υλικά και η προσεκτική τοποθέτηση όλων των χειριστηρίων στην ιδανική θέση με σκοπό την τέλεια εργονομία.