Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία Ορατότης Μηδέν

Μια μεγάλη και ιστορική παράταξη η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Τα πρώτα σημάδια της αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της,  άρχισαν να διαγράφονται από τον παρατεταμένο προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων.  
Η καθημερινή προβολή των υποψηφίων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αργά αλλά σταθερά έφερε τη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους,  που ορισμένες στιγμές ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας και πολιτικής στρατηγικής.  Οι διάφορες ομάδες και οι διαφορετικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος,  δημιούργησε ακόμα ένα μοχλό διαφοροποίησης και εγωιστικής προβολής. 

Όλοι λησμόνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα και όχι μια παράταξη με διαφορετικές ιδεολογίες.  Η αναβολή των εκλογών λόγω τεχνικού προβλήματος (η διοργανώτρια  εταιρία  ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για τη μη λειτουργία του συστήματος) ήταν η κορύφωση του δράματος.  Οι ψηφοφόροι - πολίτες ξαφνικά ένιωσαν ένα σοκ, το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κατόρθωσε να διοργανώσει μια άψογη εκλογική διαδικασία.  

Το σαράκι της διάσπασης είναι πλέον γεγονός,   είναι θέμα χρόνου η δημιουργία δύο κομμάτων. Επειδή στη πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο,  τα οικονομικά προβλήματα που συσσώρευαν στη ζωή μας,  ίσως φέρουν μια αλλαγή και στο πολιτικό μας σύστημα.