Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ιταλία

Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στη Ρώμη και περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Περίπου 150 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύμματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο μετά τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 19.11 απόψε (20.11 ώρα Ελλάδας).

AdTech Ad

Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.
Όμως το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.
Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.
Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.

Διαψεύδουν για νεκρούς

Εν τω μεταξύ, η Πολιτική Προστασία διέψευσε πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης και κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.
Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας διεξάγουν ακόμη έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τη δόνηση, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: ΑΠΕ