Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Παρέλαση κρητικών προϊόντων στη ΔΕΘ τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Όλα έτοιμα για την 6η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις 10:00 η ώρα το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 5 Νοεμβρίου.


Καθημερινά η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δωρεάν παρκινγκ.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν αγνά Κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς.
Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια - αρτοσκευάσματα, μέλι,βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν έναπλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Εκατοντάδες οι συντελεστές τους, περισσότεροι από300 χορευτές,50 μουσικοί,δεκάδες εκπρόσωποι κρητικών πολιτιστικών σωματείων, αλλά και πλήθος εκπροσώπων πολιτιστικών σωματείων από άλλες περιοχές της Ελλάδαςσυνθέτουν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όσων υπηρετούν τις αξίες των παραδόσεων των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας μας.
Ταεγκαίνιατης Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα στις 7:00 η ώρα το απόγευμα της Κυριακής από την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Πρώην Μακεδονίας-Θράκης) κ.Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου, δεκάδες εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και άλλοι επίσημοι.
Η έκθεση οργανώνεται από τιςΕπικοινωνίες Κρήτης, πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Δ.Ε.Θ. Helexpo, ενώ στηρίζεται από δεκάδες φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.
πηγή:seleo.gr