Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τι είναι το μέλι Μανούκα και γιατί πωλείται σαν χρυσός;

Το Manuka έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά από τη φυλή των Μαορί, ιθαγενών της Νέας Ζηλανδίας, για πολλές γενιές, ως παραδοσιακή θεραπεία για κοινές ασθένειες του χειμώνα όπως κρυολόγημα, πονόλαιμος, φαρυγγίτιδα κ.α αλλά και την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Σήμερα, επιστημονικές έρευνες σε Ευρώπη και Ασία έχουν δείξει πως το Manuka μέλι περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσικά ένζυμα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες από οποιοδήποτε άλλο μέλι. Συνεπώς, το μέλι Manuka θεωρείται πως βοηθά στην καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, βοηθά να διατηρηθεί ένα καλό επίπεδο ανοσίας σε λοιμώξεις, ενώ βοηθά στην πέψη και τη στοματική υγεία.
Το μέλι Mανούκα της Manuka Doctor προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία. Οι χρυσές μέλισσες συλλέγουν το πολύτιμο νέκταρ από τα άγρια λουλούδια Manuka, στα παρθένα δάση της Νέας Ζηλανδίας και το μετατρέπουν σε αυτό το λεπτό γλυκό μέλι. Μια αληθινή ευλογία από τη φύση!
Το μέλι έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητα πιστοποιημένα εργαστήρια σε Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο για το βαθμό βιο-διαθεσιμότητας των μοναδικών ενεργών ενζύμων του (Αξιολόγηση Ενεργό 30+). Επίσης, εξασφαλίζεται πως το μέλι πως δεν έχει υποστεί θέρμανση ή παστερίωση και διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά συστατικά του.
food-beauty-buzz-manuka-honey-facial-1172x856
Ιδιότητες του Μέλιου Manuka True:
-Προστατεύει το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση του καθημερινού στρες και τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας.
-Είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται υποστήριξη κατά τη διάρκεια ή την ανάρρωση από κρυολόγημα, ιούς ή κατάπτωση.
-Είναι ιδανικό για τους ηλικιωμένους που χρειάζονται υποστήριξη του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
-Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το αναστατωμένο στομάχι και τα έντερα.
-Είναι πιστοποιημένο με βαθμολογία Βιο-Δραστηριότητας Active 30+.
-Υψηλής ποιότητας αγνό και αξιόπιστο Ενεργό Μέλι Manuka μέλι από κυψέλες στη Νέα Ζηλανδία.
Δοσολογία:
-Για να επιτύχετε τα καλύτερα οφέλη, όταν βρίσκεστε σε αδιαθεσία λάβετε (τουλάχιστον) 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα
-Για άτομα με διαταραχές στο πεπτικό σύστημα (στομάχι και έντερο) λάβετε αρχικά 1 κουταλάκι του γλυκού με άδειο στομάχι έως 3 φορές την ημέρα. Μόλις το σώμα σας έχει ανακάμψει, 1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα επαρκεί, αν και μπορεί να σας πάρει αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε αυτό το στάδιο, ανάλογα με την ευαισθησία του πεπτικού σας συστήματος.Πώς να πάρετε το Mέλι Μanuka:
-Με κουτάλι κατευθείαν από το βαζάκι
-Προσθέστε το σε δημητριακά, κουάκερ ή γιαούρτι
-Απλώστε το πάνω σε φέτα τοστ, σε σάντουιτς ή κράκερ
-Αραιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1/3 μια κούπας με ζεστό νερό και πιείτε το αργά. Ποτέ μην αναμειγνύετε το μέλι Manuka σε βραστό νερό γιατί αυτό θα σκοτώσει τα καλά ένζυμα που περιέχει.
Προφυλάξεις:
-Δεν συνιστάται για παιδιά κάτω του 1 έτους.
-Δεν είναι κατάλληλο για διαβητικούς ασθενείς τύπου Ι. Προτείνουμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν.
-Διαβητικούς ασθενείς τύπου ΙΙ. Προτείνουμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν.
 biosophy.gr