Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, και...
εξασθένηση των ισχυρών ανέμων. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθεί και κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 4 έως 14 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη δυτική (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 9 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 15 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 12 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, με βαθμιαία στροφή τους στα ανατολικά σε νότιους με την ίδια ένταση, ενώ στο νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ και στη θάλασσα της Ρόδου το πρωί σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς...