Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Συμβουλές Μόδας και Ομορφιάς

Συμβουλές Μόδας Ομορφιάς enneanews

6 ερωτήσεις για μόδα και ομορφιά που θέλεις να ρωτήσεις και δεν ξέρεις που να απευθυνθείς!


Aναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή επιλογή ρούχων για το δικό σου σωματότυπο; Πώς μπορείς να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ; Όλες οι απορίες σου βρίσκουν πλέον απάντηση!



Ερώτηση: Μου αρέσουν πολύ τα peep toes, αλλά διστάζω να τα φορέσω τώρα που ο καιρός είναι ακόμα κρύος. Ταιριάζουν με καλσόν ή όχι;
Απάντηση: Τα τελευταία χρόνια είναι απόλυτα αποδεκτό αλλά και fashion trend να φοράς peep toes ακόμα και μες το χειμώνα. Γενικά να ξέρεις ότι τα ανοιχτά παπούτσια (peep toes, πέδιλα) ή όσα δένουν στον αστράγαλο δεν πρέπει να συνδυάζονται με καλσόν. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα χωρίς καλσόν, επίλεξε ένα στο χρώμα του ποδιού. Εναλλακτικά, προτίμησε είτε το διχτυωτό, είτε το καλσόν που δεν καλύπτει τα δάχτυλα. Στα καταστήματα με εσώρουχα θα βρεις μεγάλη ποικιλία.


Ερώτηση: Έχω ύψος 1,64 και ζυγίζω 70 κιλά. Μου αρέσουν πολύ τα κάπρι παντελόνια αλλά δεν τα φοράω γιατί σκέφτομαι ότι ταιριάζουν σε ψηλότερες γυναίκες. Είναι αλήθεια αυτό;
Απάντηση: Το κάπρι παντελόνι όντως ταιριάζει στις ψηλές γυναίκες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι, και οι άλλες κοπέλες δεν μπορούν να το φορέσουν.  Αν το επιλέξεις, συνδύασέ το με ψηλά τακούνια.


Ερώτηση: Μου αρέσουν πολύ οι πλατφόρμες γιατί μου δίνουν ύψος και ταυτόχρονα είναι άνετες στο περπάτημα. Θέλω να τις φορέσω και φέτος αλλά δεν ξέρω, είναι στη μόδα;
Απάντηση:
Και αυτή τη χρονιά στις επιδείξεις μόδας όλων των μεγάλων σχεδιαστών κυριάρχησαν οι πλατφόρμες αλλά με πολύ ιδιαίτερο design και πρωτότυπα υλικά. Φοριούνται όλες τις ώρες και με όλα τα στιλ και δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να αυξήσεις τη συλλογή σου με εκπληκτικά σχέδια. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Αυτό το είδος σου ταιριάζει περισσότερο αν δεν είσαι ούτε πολύ ψηλή, ούτε κοντή. Συνδύασέ τες με κάπρι παντελόνια, τζιν και μίνι φορέματα. Απέφυγε τα πολύ έντονα χρώματα και τα extreme σχέδια.

Ερώτηση: Θέλω να βρω ένα βραδινό φόρεμα. Είμαι μικρόσωμη, (1,59 ύψος) και με μικρό μπούστο. Όσα φορέματα δοκιμάζω, δεν εφαρμόζουν σωστά στο στήθος και είναι στενά στους γοφούς. Τι να κάνω;
Απάντηση: Αν οι αναλογίες σου είναι αρμονικές, είναι πολύ εύκολο να βρεις το φόρεμα που σου ταιριάζει. Προτίμησε τα ελαστικά υφάσματα που εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα όπως η λίκρα, τα ζέρσεϊ, ή τα πλεκτά. Αν έχεις ανοιχτή περιφέρεια προτίμησε τα φορέματα σε γραμμή Α, που είναι φέτος πολύ στη μόδα, αλλά απόφυγε τις πιέτες, γιατί προσθέτουν όγκο.

Ερώτηση: Έχω κάποια παραπανίσια κιλά και θα ήθελα να με βοηθήσετε να κάνω τις κατάλληλες στιλιστικές επιλογές για να δείχνω πιο κομψή.
Απάντηση: Το πιο σημαντικό στο ντύσιμο είναι να ξέρεις τι σου ταιριάζει, έτσι ώστε να αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία και να καλύπτεις τις ατέλειες. Για να δείχνεις πιο λεπτή:
"  Εφοδιάσου με maxi φορέματα σε σκούρο χρώμα, όπως το μαύρο ή το μπλε που επιμηκύνουν τη σιλουέτα, δημιουργώντας την εντύπωση μιας πιο λεπτής φιγούρας.
"  Αγόρασε ρούχα ακριβώς στο μέγεθος σου. Τα πολύ φαρδιά δεν κολακεύουν και τα πολύ στενά υπερτονίζουν τις καμπύλες, παρουσιάζοντας μια μίζερη εικόνα.
"  Φόρεσε τακούνια. Προσθέτοντας ύψος, δείχνεις πιο λεπτή.
"  Αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα προτίμησε τα στο κραγιόν, στα μανό και στα αξεσουάρ. Όχι στα ρούχα.
"  Απόφυγε τα υφάσματα που κολλάνε πάνω σου (λίκρα, γυαλιστερά, σατέν). Στόχος σου δεν είναι να τονίσεις τη σιλουέτα σε σημεία που δεν πρέπει, αλλά να δημιουργήσεις μια πιο ανάλαφρη εικόνα.


Ερώτηση: Έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους μακιγιάζ αλλά δεν έχω ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα στα μάτια. Οι βλεφαρίδες μου δεν φαίνονται ποτέ τονισμένες όση μάσκαρα και αν χρησιμοποιήσω. Πως μπορώ να τους δώσω περισσότερο όγκο και μήκος;
Απάντηση: Το μυστικό για να φαίνονται έντονες οι βλεφαρίδες είναι
να συνδυάσεις δύο μάσκαρα μαζί. Πρέπει να εφοδιαστείς με μία μάσκαρα που δίνει όγκο και ακόμη μία που χαρίζει μήκος. Ξεκίνησε να βάφεσαι χρησιμοποιώντας πρώτα αυτή για τον όγκο και περνώντας το βουρτσάκι από την πάνω πλευρά των βλεφαρίδων και κινώντας το δεξιά - αριστερά. Στη συνέχεια περνάς την μάσκαρα για το μήκος και το αποτέλεσμα θα διαρκέσει όλο το βράδυ.