Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΤΙΑ: ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μάτια -Μια ευαίσθητη περιοχή -enneanews

Μαρτυρούν την ηλικία και απαιτούν περισσότερη προσοχή από κάθε άλλη περιοχή του προσώπου.


Φροντίζοντας με τα δάχτυλά σας την περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εύκολο να εντοπίσετε ποιά σημεία του δέρματος είναι διαφορετικά. Το δέρμα του περιγράμματος του ματιού είναι λεπτότερο, πολύ πιο ευαίσθητο και χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση αφού ταλαιπωρείται από όλες σχεδόν τις εκφράσεις του προσώπου.

Οι περισσότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές οφείλονται στις επιθέσεις των ακτινών UV που αποδυναμώνουν τη φυσική άμυνα του λεπτού αυτού δέρματος καθώς και στις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών γύρω από τα μάτι. Με την πάροδο των χρόνων είναι γνωστό ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του καθιστώντας δύσκολη την επιστροφή στην αρχική του κατάσταση. Αυτή η απώλεια της ελαστικότητας ευνοεί την ανάπτυξη ρυτίδων που σταδιακά βαθαίνουν προκαλώντας τα γνωστά αντιαισθητικά αποτελέσματα. Περίπου εκατό χιλιάδες φορές κινούνται τα μάτια μας μέσα στην ημέρα. Η συσσώρευση όλων αυτών των κινήσεων και πολλαπλών εκφράσεων σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς βλαβερούς παράγοντες και την έλλειψη κατάλληλης φροντίδας οδηγεί στην πρόωρη γήρανση.
 Το λεπτό δέρμα της περιοχής του ματιού ευθύνεται επίσης και για ένα άλλο σύνηθες φαινόμενο, τους μάυρους κύκλους και τις διάφορες σκιάσεις. Τα αγγεία που βρίσκονται στην περιοχή συχνά συμφορίζονται και γίνονται ορατά στην επιδερμίδα μέσω του χρώματος που πέρνει η περιοχή κάτω από τα μάτια.

Πώς να μαντεύετε την ηλικία  των πελατών σας κοιτάζοντάς τες στα μάτια:

Στα 20. Παρόλη τη φρεσκάδα της επιδερμίδας λίγο μετά τα είκοσι τα πρώτα σημάδια από την επίδραση του ήλιου είναι ορατά στην περιοχή των ματιών με ίχνη αφυδάτωσης, μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές. Σε αυτή την ηλικία που τα ξενύχτια και η κατάνωση αλκοολ είναι συχνή τα μάτια μπορεί να είναι ακόμα πιό επιβεβαρημένα.
Στα 30. Το δέρμα αρχίζει σταδιακά να χάνει την ελαστικότητα του και οι πρώτες λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες μπορεί να επιμένουν για περισσότερες μέρες και χρειάζεται περισσότερος και πιο ποιοτικός ύπνος για να τις εξαφανίσει. Σε αυτή την ηλικία επίσης μπορεί να εμφανιστούν οι πρώτες μικρές φλέβες και καφέ κηλίδες.
Στα 40. Οι λεπτές γραμμές βαθαίνουν και οι πρώτες ρυτίδες είναι πλέον καθεστώς. Το δέρμα χάνει διαρκώς την ελαστικότητά του και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει. Επίσης είναι ακόμα πιό ευαίσθητο στις καθημερινές επιθέσεις και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις περισσότερες από αυτές.

Στα 50 και πάνω. Το δέρμα είναι περισσότερο αφυδατωμένο, λεπτό και ευαίσθητο. Οι παλιές ρυτίδες βαθαίνουν και οι εμφάνιση νέων είναι αναπόφευκτη. Οι ορμονικές διαταραχές της ηλικίας αλλά και η καταστροφή από την έκθεση στον ήλιο τα προηγούμενα χρόνια δείχνουν τις επιδράσεις τους. Τα μάτια χάνουν την λάμψη τους και καφέ κηλίδες είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους.